Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Една легенда се завръща: Flappy Bird – мобилен хит от 2013 г. за птица и тръби отново ще бъде пуснат

Една легенда се завръща: Flappy Bird – мобилен хит от 2013 г. за птица и тръби отново ще бъде пуснат

Аз детето | 2024-09-13

Една легенда се завръща: Flappy Bird – мобилен хит от 2013 г. за птица и тръби отново ще бъде пуснат

Групата разработчици на Flappy Bird Foundation закупи правата върху легендарната мобилна игра Flappy Bird и обяви нейното повторно стартиране. Проектът ще бъде пуснат на редица платформи, включително iOS, Android и дори браузъри, през 2025 г. Те обещават да добавят нови нива, герои и режими към актуализираната версия. Например в едно от тях ще трябва да се опитате да ударите баскетболни кошове с птица.

Играта ще включва също система за прогресиране и мултиплейър предизвикателства за до 100 души. Оригиналната Flappy Bird беше проста аркадна игра, в която трябваше да докоснете екрана навреме, така че летящата птица да размаха криле и да не се блъсне в някоя от тръбите. Играта излезе през 2013 г. и стана изключително популярна. През 2014 г. авторът Dong Nguyen решава да го премахне от App Store, защото смята, че проектът е твърде пристрастяващ. Освен това разработчикът не хареса прекомерното внимание, което започна да получава поради популярността на играта.

Нгуен очевидно няма нищо общо с развитието на рестарта – поне името му не се споменава в съобщението. Авторите наричат себе си „нов екип от страстни фенове, нетърпеливи да споделят играта със света“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град