зоокът

Начало | зоокът | 7 мини прасенца се родиха в зоопарка в Бургас

7 мини прасенца се родиха в зоопарка в Бургас

Аз детето | 2024-06-21

7 мини прасенца се родиха в зоопарка в Бургас

Бейби бум в зоопарка в Бургас. Родиха се седем на брой мини прасенца. Те са от вида Виетнамско или наричано още Китайско мини прасе, съобщиха от зоопарка в морския град. Всяко от новородените животни тежи около 150 грама. В зависимост от количеството приемана храна, те могат да достигат до 20 килограма. В Китай и Виетнам мини прасенцата служат и за прехрана на населението.

Другите нови животни в зоопарка са семейство мармозетки на Жофроа. Амина и Темпо са двойка и всяко от тях тежи около 400 грама. Те са едни от най-дребните маймунки на планетата. Козината им е гъста и мека, в основата си е кафява, а отгоре е тъмносива до черна. На ушите си имат кичури от косми подобно на коалите. В областта на лицето и част от врата козината е бяла. Те са игриви, закачливи и определено са едни от любимите примати на посетителите.

Огромна изненада за екипа на зоопарка е, че малко след като се настаниха в новия си дом, Амина и Темпо станаха родители на две нежни и красиви бебета. Те са изключително всеотдайни родители, а грижите за малките се разпределят поравно. Често бащата ги носи на гърба си, за да може майката да си почине. Интересен факт е, че по-рядко се раждат близначета. По време на бременността малките представляват около 20% от теглото на майката. С летни прически са вече и алпаките в зоопарка.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град