За родители

Начало | За родители | 11 идеи за празнуване на Нова година у дома с деца

11 идеи за празнуване на Нова година у дома с деца

Аз детето | 2023-12-29

11 идеи за празнуване на Нова година у дома с деца

Празнуването на Нова година с деца не трябва да означава скучна вечер у дома. Прекарайте нощта у дома, но се откажете от скуката с тези 12 фантастични дейности, подходящи за семейството, за да отпразнувате Нова година с деца у дома. От пукането на балони до забавления с топка, открийте как да посрещнете новата година по най-празничния и запомнящ се начин.

1. Пукайте балон на всеки час

Има нещо вълнуващо в пукането на балони на всеки час, до полунощ – най-голямото пукане за годината! Разбира се, не е нужно да продължавате да пукате до полунощ. Започнете на обяд, започнете след вечеря, направете дузина или направете само няколко; едно от най-хубавите неща на това занимание е, че може да бъде съобразено с възрастта (и времето за лягане) на децата в семейството. Преди да надуете с хелий или въздух в цветни балони, опитайте първо да ги напълните с пайети, конфети или блясък и лист хартия с надписана дейност за този час. Очакването придава тайнственост и вълнение на вечерта.

2. Направете Escape Room у дома

Пъзел за новата година със стая за бягство, която създавате у дома. Превърнете дома си в пъзел игра за бягство. Вариантите за пъзели и главоблъсканици са безкрайни.

3. Организирайте си танцово парти

Няма нищо по-хубаво от това да посрещнете с танци новата година. Пуснете любимите си мелодии, изтеглете подходящ за деца плейлист и танцувайте.

4. Торбички с лакомства за обратно броене

За екстри, които няма да се поберат в балони, изберете прости хартиени торби, пълни с лакомства и дейности, по една за всеки час от вечерта. Децата могат да помогнат за украсата на хартиените торбички, но не забравяйте да запазите вътрешността им като изненада. Чантите могат да бъдат напълнени с набор от неща, като нова настолна игра или книга за четене, специални лакомства за хапване или дори забавни неща, които да помогнат за празнуването, като парти шапки.

5. Направете свои собствени парти неща и устройства за шум

Семействата, които си падат по изкуството, може да не искат да купуват парти шапки и новогодишни нещица – вместо това направете изработката на такива част от вашия празник.

6. Направете си фотобудка

Кой не обича да се облича за специален повод? Разчупете вечерта с цилиндри или преувеличени пластмасови очила. Всичко става! Прекарайте деня в майсторене с децата, за да направите свои собствени уникални реквизити. Каквото и да изберете, направете го забавно, направете го щуро и го направете запомнящо се, за да отбележите края на годината. Подредете малко кътче с фотоапарат и статив или направете всичко възможно и създайте кабина за снимки в парти стил във всекидневната си и започнете да снимате.

7. Създайте капсула на времето

Нещо, което ще придобие допълнително значение в бъдеще, е създаването на капсула на времето за тази година. Отделете време, за да съберете всякакви предмети в капсула на времето, за да може вашето семейство да погледне назад, когато тези детски дни са просто спомен.

8. Пригответе новогодишна вечеря заедно

Резервации в изискан ресторант за новогодишната нощ често просто не се случват. Вместо това направете резервация у дома и накарайте децата да помогнат в кухнята. Най-добрият начин да накарате децата да се вълнуват от готвенето е да приготвите любимите им храни, така че опитайте да ги оставите да определят менюто. (Това е само една нощ, така че ако не е включено нищо зелено, това не е проблем!)

9. Вземете новогодишни решения

Поемането на новогодишни обещания е традиция, вкоренена в американската култура. Това е чудесен начин да накарате децата да мислят и говорят за всичко, което са преживели през изминалата година. Дайте на всеки свой собствен лист за индивидуални решения или изберете една голяма страница за семейни решения.

10. Гледайте слайдшоу от старата година

Свържете тазгодишните снимки и ги заредете за слайдшоу в края на годината. Накарайте децата си да разкажат шоуто; винаги е смешно да чуеш какво си спомнят от конкретни събития.

11. Поглед към звездите с топла напитка

Шоуто е в нощното небе – и е безплатно. Възползвайте се от студа, зимното небе и последната, благоприятна нощ на годината. Вземете одеяло и напълнете термос с какао или горещ шоколад. След това излезте навън и погледнете звездите.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град