За родители

Начало | За родители | От 1 февруари издават безплатни карти за деца от 7 до 14 ненавършени години

От 1 февруари издават безплатни карти за деца от 7 до 14 ненавършени години

Аз детето | 2024-01-15

От 1 февруари издават безплатни карти за деца от 7 до 14 ненавършени години

Центърът за градска мобилност в София ще издава безплатни електронни карти за всички деца от 7 до 14 ненавършени години от 1 февруари 2024 година. Родителите могат да я получат бързо и удобно във всеки един от пунктовете на дружеството.

Безплатната карта ще е със снимка, а за да се заяви правото за получаване, е необходимо да покажете документ: за възрастта на детето; адресната регистрация на родителя (постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община), както и снимка, която може да е на мобилния телефон. Новият вид документ ще спести не само средства на семейния бюджет, но гарантира сигурно и удобно придвижване в обществения транспорт.

Децата между 7 и 10-годишна възраст, които и сега пътуват с безплатни карти, могат да получат удължено ползване от един месец. Например картата изтича на 10-то число този месец, може да я удължите с месец, без проблем. След това обаче трябва да се замени с новия вид превозен документ. Подмяната е безплатна.

Семействата, които вече са заредили предплатени карти за децата до 14 години, ще бъдат компенсирани, като им бъде върната сума за частично неизползвания превозен документ. Сумата ще се изчислява от заверената дата на получаване на искането за връщане до изтичане на валидния период, при условие, че на детето се издаде нов безплатен превозен документ.

Всички останали ученици, както студентите и докторантите, продължават да пътуват при досегашните условия до края на месец януари 2024 г. Те могат да заредят месечна карта за 15 лв. или годишна карта за 180 лева. За преференциите на тези групи от пътуващи се очаква решение на Столичния общински съвет.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град