За родители

Начало | За родители | Добър момент е да проверите настройките за известяване на устройствата на вашето дете

Добър момент е да проверите настройките за известяване на устройствата на вашето дете

Аз детето | 2024-01-10

Добър момент е да проверите настройките за известяване на устройствата на вашето дете

Наистина нямахме нужда от напомнянето, но все пак е добре да знаем, че лошите новини се разпространяват по-бързо и – благодарение на известията на нашите многобройни електронни устройства – ще научим за тях почти мигновено. Това е добре за нас, възрастните, които искаме да сме информирани за най-новата политическа или свързана с пандемия ситуация. Но сега е добър момент да се уверим, че устройствата на нашите деца (или някое от нашите устройства, които те могат да използват) имат евентуално включени тревожни известия или сигнали.

Сигналите за новини не са единствените потенциално проблемни известия, които децата ни може да виждат, както посочва една майка в Twitter. Елизабет Пичиуто казва, че наскоро е добавила YouTube към iPad на сина си и тъй като известията са били включени, той е започнал да получава предложения за видеоклипове за новинарски издания и теми. Това се е случило, въпреки че той е гледал „буквално само видеоклипове на Елмо“. Въпреки че известията в YouTube са предназначени да препоръчват видеоклипове въз основа на историята на гледане на потребителя, това не е надежден алгоритъм.

За щастие има лесно решение; ако приложенията на електрониката на вашето дете извеждат предупреждения, предлагащи какво трябва да чете или гледа, просто ги изключете. И ако имате телефон или таблет, който те често използват, може да помислите за деактивиране на сигналите и там, защото човек никога не може да предвиди кога всичко може да се разрази и те могат да бъдат изложени на страшна или неподходяща информация.

Функцията за известия или сигнали обикновено може да бъде намерена и деактивирана в раздела за настройки на приложението. В приложението YouTube, например, щракнете върху вашия профил в горния десен ъгъл, след което докоснете Настройки. Превъртете надолу до Известия и го докоснете. Оттам можете да активирате или деактивирате набор от възможни известия, включително препоръчани видеоклипове и актуализации на продукти.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град