малък готвач

Начало | малък готвач | Различни и вкусни: палачинки с овесени ядки и ябълки

Различни и вкусни: палачинки с овесени ядки и ябълки

Аз детето | 2021-11-18

Различни и вкусни: палачинки с овесени ядки и ябълки

О, вече можем да видим изгасващата усмивка от лицето ви и намръщването при споменаването на „овесени ядки“. Но повярвайте, те могат да бъдат много, много вкусни ако са приготвени по правилния начин. Често дори няма да разберете, че това не е брашно, а са някакви си ядки. И веднъж след като приготвите тези палачинки, никога вече няма да се сещате, че някога вие или някой у дома сте ги правили само от брашно... Какво брашно? В допълнение към това ябълките са идеални за палачинки, особено в този есенен сезон. Палачинките се правят много лесно и ще станат любимата ви закуска у дома. Така че нека запретваме ръкави и да започваме.

Ето и как точно да си ги приготвите:

Сипете овесените ядки в купичка, сипете в нея и водата, разбъркайте леко и оставете да престоят така един час. Така ще набъбнат и ще станат меки – идеалните за палачинки. През това време вие можете да измиете ябълката, да я почистите от семките и дръжката и да я нарежете на кубчета или по-малки парченца. Знаете, че ако не се справяте добре с ножа, можете да помолите някой по-голям у дома. За него няма да е проблем да нареже една ябълка.

След това в друга по-голяма и дълбока купа сипете нарязаната ябълка, сложете също и едно яйце, както и 2 супени лъжици мед. И разбъркайте хубаво... Прибавете и овесените ядки и отново разбъркайте докато се получи еднородна смес.

Това е! Сега остава да изпечете палачинките. Можете да го направите по класическия начин. В тиган на котлона със сипано в него малко олио или малко масло. С помощта на лъжица слагате част от сместа, леко потупвате отгоре за да се разпростре и да бъде на по-тънък слой и печете за около 8 минути, след което внимателно обръщате и печете още 3 минути.

Разбира се ако не се справяте добре с тигана и това ви се струва като много работа, има и друг начин. Постилате хартия за печене в тавичка и вътре разпределяте палачинките по подобен начин, като се опитайте да има малко разстояние между всяка. След това поставете във фурната на 200 градуса за около 10 минути и сте готови.

Това обаче не е всичко, можете да си направите и палачинкови кексчета, като сложите от сместа направо във форма за кексчета и отново печете на 200 градуса около 10-13 минути.

Който и начин да изберете или да можете стават толкова вкусни и ароматни. Накрая преди да ги хапнете можете да поръсите и с малко канела. Вървят си идеално. Можете да ги намажете с любимо сладко или пък да ги хапвате така, ябълките и медът са придали достатъчно сочност. Идеални и вкусни палачинки! Накрая ако имате и още някои и друг плод като банан, ягода, боровинка или друг любим можете да го нарежете и да го сложите върху палачинките. Става още по-приятно и вкусничко!

Вижте и още няколко рецепти за любимите ни палачинки:
Палачинки само с три продукта и дори са без брашно
Любимите палачинки на Роалд Дал
Палачинките на Мечо Пух



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град