малък готвач

Начало | малък готвач | Горещия шоколад в печиво превърнете и вкусно си хапнете

Горещия шоколад в печиво превърнете и вкусно си хапнете

Аз детето | 2021-11-22

Горещия шоколад в печиво превърнете и вкусно си хапнете

Спомнете си последния път, в който играхте навън в снега с часове, возейки се с шейни и правейки снежни ангели, докато ръкавиците ви не се оплескаха със сняг и не можехте да усетите ушите си, а ботушите ви не се напълниха със сняг? И тогава се прибирате у дома и докато събличате снежните си дрехи, мокрите си чорапи и шапката си, а носът ви е яркорозов у дома ви чака чаша горещ шоколад с топящи се отгоре маршмелоу? Страхотно, нали? Няма как да не ви се е случвало поне веднъж и в този момент вие хващате вилицата и я забивате...

Чакай малко... вилица ли? Да, правилно прочетохте! Никога ли не сте си приготвяли печен горещ шоколад, който е като най-вкусния сладкиш на света... Ако не сте, то е време да опитате тази интересна рецепта.

За тази вкуснотия ще ви трябват:

  • 10 супени лъжици масло
  • 10 супени лъжици захар
  • 100 г шоколад
  • 4 яйца
  • 1 пакетче ванилия
  • 3 супени лъжици брашно
  • 1 чаша мини маршмелоу
  • 1 супена лъжица какао на прах

Ето и как да я приготвите:

Използвайте 2 супени лъжици масло, за да намажете 8 формички за крем карамел. Във всяка сложете по една чаена лъжичка захар и я разклатете, докато захарта полепне по маслото.

Сложете останалите 8 супени лъжици масло и 100 г шоколад в подходяща купичка за микровълнова и разтопете шоколада заедно с маслото. Сигурно знаете как става – пускате за 10 секунди, вадите, разбърквате, пак пускате, пак разбърквате и така докато шоколадът се разтопи. Оставете купата настрана да се охлади, докато правите следващата стъпка.

В друга купа разбъркайте яйцата, ванилията и 2 супени лъжици захар, докато захарта се разтопи напълно.

Разбъркайте 3 супени лъжици брашно в разтопения шоколад и бавно добавете шоколадовата смес към яйчената смес, като разбивате леко, докато всичко се смеси напълно.

Изсипете тестото от горещ шоколад във всяка формичка, докато се напълни почти, но не съвсем. Сложете чашите върху тава с ръбове и печете 15 минути на 180 градуса – сладкишът леко ще бухне.

Сега най-важната стъпка за която трябва да внимавате, да не се опарите! След 15 минути извадете тавата от фурната и покрийте всяка формичка с мини маршмелоу. Върнете тавата във фурната, докато бонбонките започнат да става златисти, около 2 до 3 минути.

Накрая извадете, поръсете всяка формичка с малко какао и изчакайте да изстине. Готово е за хапване!

По идея на www.framedcooks.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град