малък готвач

Начало | малък готвач | С банан, маршмелоу и малко украса става най-сладкият десерт

С банан, маршмелоу и малко украса става най-сладкият десерт

Аз детето | 2021-08-25

С банан, маршмелоу и малко украса става най-сладкият десерт

Те са жълти, те са сладки и растат, не... Не на големи дървета или палми, както повечето хора си мислят, а на огромни тревисти растения. Вече сте наясно, че говорим за бананите. Те сами по себе си са отличен и вкусен десерт, защото са меки и сладки. Днес обаче ще ви покажем как с още няколко съставки можете да превърнете бананите в още по-сладък, изискан и красиво изглеждащ десерт. При това няма нужда от никакво месене, бъркане, печене, варене или нещо такова. Само трябва да оставите бананите в хладилника за половин час и сте готови. Имате интересен и красив десерт излязъл като от изискана сладкарница.

Ето и какво точно ще ви трябва:

  • 2 банана
  • половин бурканче течен шоколад
  • един пакет маршмелоу
  • клечки за сладолед или дървени шишчета, или пък по-дебели сламки
  • нещо за украса – натрошени ядки, кокосови стърготини, шарени шоколадови пръчици или други захарни фигурки като звездички, сърчица

Трябват ви също 2 големи чинии и нож!

Ето и как точно да приготвите вкусния десерт:

Първо нарежете бананите на дебели кръгчета. Трябва да са поне два пръста дебели. Ако маршмелоу бонбоните са прекалено големи нарежете и тях. Но за да си спестите това, можете и просто да си купите от по-малките бонбончета.

После за по-удобно в едната чиния разпръснете украсата, която сте избрали. Можете да смесите няколко неща или пък да украсите всеки банан различно. Почти накрая наредете бананите и меките бонбони на клечки за сладолед или дървени шишчета (или сламки), като редувате: банан, бонбон, банан, бонбон и така до края. После потапяте в течен шоколад и овъргалвате в украсата в чинията. Накрая поставяте готовите банани с бонбони в другата чиния и оставяте за около половин-един час в хладилника, за да се стегне шоколадът.

Това е! Вкусно, красиво и лесно!

Вижте още интересни бананови идеи:
Магически трик с банан и нинджа хватки
Плодов шейк с малини и банан
Банани, както не сте ги яли никога преди
Смути-боул с моркови и банан: вкусна и нестандартна закуска за всеки ден
Шоколадово-бананов кекс в чашка



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град