важните неща

Начало | важните неща | Пролетта е тук, когато... Няколко причини да обичате този чудесен сезон!

Пролетта е тук, когато... Няколко причини да обичате този чудесен сезон!

Аз детето | 2019-03-21

Пролетта е тук, когато... Няколко причини да обичате този чудесен сезон!

Пролетта най-после е тук! Ура! Кой не обича топлото, но не прекалено горещо пролетно време, когато всичко около теб се събужда за нов живот – дърветата зеленеят, цветята цъфтят и дори понякога ухаят, а птичките пеят весело и щастливо. Това е най-доброто време, в което можем да се отдалечим от екрана и да се насладим на забавления на чист въздух. Освен това пролетта някак си кара цялото ни тяло да се освежи и съзнанието ни да бъде чисто и готово за нови приключения. Е, да, както разбирате, ние много обичаме пролетното време и за нас то е едно от най-вълшебните и най-чаканите през годината. И имаме много основателни причини за това, причини, които ще ви покажем и веднага ще ви убедим колко сме прави. Прави за това, че пролетта е най-прекрасният сезон от всички!

Толкова много цветя

Кокичета, нарциси, минзухари, глухарчета – толкова обикновени и същевременно толкова красиви. С ярките си цветове те ни показват, че пролетта идва и всичко ще стане красиво, дните ще станат по-топли и ще можем да стоим повече навън. При това тези не са единствените красиви цветя. Кажете ни, че не харесвате лалета, маргаритки или пък цъфналите клончета на плодните дръвчета. Идеални за рисуване, снимки или просто да ги гледаме и да се наслаждаваме. Красота!

Повече дневна светлина и по-топло време

Пролетното равноденствие е доста лесен начин да разберете кога е пролетта. И колкото и да не ви се вярва е една от причините да харесвате този сезон! Чудите се защо ли? Ами ще преместим часовниците напред с един час, което означава, че ще имаме допълнителен час на дневна светлина към този прекрасен сезон и повече време за игра навън. Да не забравяме също, че времето е по-слънчево и по-топло, защото все пак никой не обича да му е студено, нали?

Време е за весели животни

Цветята не са единствените, които се появяват от прикритието си след студената зима. През пролетта животните се наслаждават на по-топлото време. А пък ние можем да се насладим на красотата на щъркелите и на техните малки, на веселото чуруликане на останалите птички, да се радваме на завръщащите се лястовички. Да не забравяме и красивите пеперуди и сладките пчелички, които радостно събират нектар и прашец от цъфналите растения.

Пролетен дъжд и светлина

След дългата тъмна зима първото нещо, което забелязвате през първите дни на пролетта, е слънцето, въпреки че дъждът все още вали, той не е така неприятен и разкрива красотата през този сезон, подхранвайки тревата и цветята. И разбира се, където има слънчева светлина, има повече усмивки и повече цветни и красиви дъги!

Снимки: Az-deteto.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град