малък готвач
Нещо различно и интересно за закуска: печен сандвич с фъстъчено масло и сладко
Няма да ви питаме дали обичате сандвичи, защото не се съмняваме, че е така. Сандвичите все пак са предпочитана храна по целия свят. Макар че във всяка държава си има и някои особености по тяхното приготвяне, те си остават един вид универсални. Сега обаче ще ви попитаме какви сандвичи обичате най-много или още по-добре: опитвали ли сте някога необичайни сандвичи. Например с шоколад и малини? Да, сандвичите могат да бъдат и сладки! Така например няма как да не сте чували за прочутите сандвичи с фъстъчено масло и сладко. У нас те никак не са популярни, но се споменават във всяка книга и всеки филм идващ от САЩ и другите райони около страната! Децата там като че ли ги обожават и нямат търпение да си вземат подобен за закуска или обяд. Така един ден решихме да опитаме какво пък им е толкова хубавото. Трябва да ви кажем, че останахме очаровани от вкуса. Различен и малко необичаен, но доста хубав. Затова сега предлагаме рецептата и на вас. При това на третото приготвяне открихме, че ако сандвичите се запекат за малко стават още по-хубави. (Стига да можете сами да използвате печката). Така че готови ли сте за един обикновено-необикновен сандвич?
За него ще ви трябват:
- 2 филии хляб
- 2 супени лъжици фъстъчено масло (можете да си направите и сами такова, бързо и лесно по тази рецепта)
- 1 супена лъжица от любимото ви плодово сладко
- малко масло
Ще ви трябват също:
- нож
- тиган
- чиния за сервиране
Ето и какво да направите:
Намажете и двете филийки с фъстъчено масло, а след това и с плодово сладко и внимателно ги притиснете една към друга. В тигана сложете малко масло и поставете сандвича отгоре. Поставете тигана на котлона и го включете. Знаете, че ако не сте сигурни в използването на печката е добре да помолите някой възрастен да ви помогне с тази част.
След това изчакайте маслото да се разтопи и още около 2-3 минути сандвичът да се запече. Дори и да се разтече малко от сладкото или фъстъченото масло не се притеснявайте. След това добавете още малко масло в тигана, а сандвича обърнете от другата страна. Изчакайте още две-три минути и сте готови. Можете да го поставите в чиния, да го разрежете по диагонал и да се насладите!
Но не бързайте, специално за вас имаме и още няколко идеи по темата:
- Можете да препечете две филийки и вместо с масло или мед да ги намажете с фъстъчено масло и сладко. Също става доста вкусно.
- Палачинки вместо хляб? Защо не! Когато искате да се насладите на фъстъчено масло и плодово сладко и да промените хляба, лесно можете да го направите, като намажете фъстъчено масло и сладко на палачинки.
- Ако в чинията към сандвича си сложите и малко пресни плодове и отделно чаша топло мляко ще имате идеалната закуска или дори обяд.