приказки за лека нощ

Начало | приказки за лека нощ | Лео е необикновено лъвче

Лео е необикновено лъвче

Джадала Мария | 2010-03-26

Лео е необикновено лъвче


Продължава от Ето го и Лео.

 

Мили деца,
Спомняте ли си Лео? Самотното лъвче, което живее между книгите в библиотечката в детската стая? Да, Лео наистина живееше сред книгите. И считаше тигърчето Тео за свой най-добър приятел, макар да не си говореше често, дори никога до сега с него!
Но нека ви разкажа колко необикновено лъвче бе Лео! Истината е, че Лео беше с ярко жълта козина, слънчево-оранжева грива и... розово коремче с бели точки и жълти спиралки. Не ме питайте защо – просто странно дизайнерско хрумване. Но именно това розово коремче превръщаше нашия герой в необикновена играчка! Защото, разбира се, би било различно, ако просто окраската му си беше в жълто и оранжево. Може би тогава Лео би бил още по-незабележим. А ето сега просто привличаше вниманието на всеки и дори често хората се колебаеха за него лъв ли е, не е ли – с този розов корем.
Тъй като Лео не бе виждал други лъвчета, възприемаше себе си като красив и истински лъв и дори беше малко суетен. Обичаше сутрин като се събуди да се огледа обширно в огледалото насреща, да пооправи с лапки малките си кръгли ушенца, да заглади ресните на плюша в една посока и да се порадва на точките и спиралките по розовото си коремче.
Понякога старите книги, които бяха цял ред до него го гледаха строго и укорително:
– Много си суетен, стига се оглежда! – мърмореше под нос една мноого стара и още толкова дебела книга с посивели корици.
“Може би тя тайно завижда на моите все още толкова ярки и красиви цветове”, мислеше си лъвчето и оставяше подобни подмятания да минат покрай ушите му.
Понякога пък, в много слънчев ден, когато прозорецът е леко отворен, слънчеви зайчета притичваха през розовото му коремче и го правеха да изглежда още по-красиво и дори забавно. Лео считаше тези дни за прекрасни и гонеше с лапичките си слънчевите петънца по коремчето си. А вечер, след подобен ден, се чувстваше истински щастлив, малко умирен и бързо потъваше в сладки сънища с още слънчеви зайчета и игри.
Е, деца, време е и вие да се отправите към страната на сънищата. Сънувайте своите весели игри, също като Лео!
Лека нощ!

Оцвети Лео



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град