Растения и животни

Начало | Растения и животни | Знаете ли, че тези животни...

Знаете ли, че тези животни...

Аз детето | 2022-03-18

Знаете ли, че тези животни...

Има толкова много любопитни и прекрасни създания на тази планета. А и има толкова много неща, които хората не знаят за тях. Животните наистина могат да ни изненадат с някои невероятни умения, които притежават. От способност да обичат един партньор завинаги до имена и интелигентност – има толкова много зашеметяващи факти за всички различни видове животни. Ето защо събрахме някои от тези факти за вас. Надяваме се да научите нещо ново и да сте изненадани от изключителните неща, които съществата на нашата планета могат да правят.

Пингвините обичат един партньор за цял живот

Повечето пингвини наистина остават с един и същ партньор за цял живот. И дори предлагат нещо като годеж! Мъжките пингвини подаряват на женската камъче и ако тя приеме, те се събират за цял живот. Тези видове пингвини използват камъчета, за да изграждат гнездата си, тъй като живеят на каменисти брегове. По време на ухажването мъжкият дава на женската камъче като подарък и ако тя приеме, тя го използва и те продължават да строят гнездото заедно.

Делфините имат имена

Делфините общуват с помощта на определени звуци. Анализ на тези звуци показва, че те наистина могат да се назовават взаимно. Те използват различни подсвирквания, за да извикат други делфини, които отговарят на свой ред.

Слоновете не могат да скачат

Не могат да тичат по-бързо отколкото си представяте— до 24 километра в час. Колкото до скачането – това е заради теглото им и имат доста слаби мускули на краката и негъвкави глезени. За да скачат, животните се нуждаят от силни ахилесови сухожилия и мускули на прасеца.

Крокодилите са наистина чувствителни

Крокодилите имат малки сетивни подутини по цялото си тяло, които им помагат за откриването на промените във водното налягане, но също така им помагат да открият движение във водата, когато ловуват. Лицата им и вероятно цялото им тяло са покрити с тези малки подутини, които са сензори за докосване. Така че лицето на крокодил може да е по-чувствително от човешкия пръст.

Носорозите са свързани с конете

Няма да го разберете като ги погледнете, тъй като много хора предполагат, че най-близките роднини на носорозите са хипопотамите. Но това не е така. Всъщност една от най-близките генетични връзки на носорозите са конете. Магарета и зебри също са в същото генетично семейство, което показва как това „семейство“ се е развило, за да се адаптира към различни среди.

Рогът на нарвала всъщност е зъб

Хората смятат, че нарвалът е като еднорог, но неговият „рог“ е само зъб, който расте извън устата му. Мъжките обикновено имат този бивник, който може да нарасне до 304сантиметра. Всъщност той има до 10 милиона нервни окончания вътре, така че е изключително чувствителен.

Мъжките прилепи пеят

Мъжките прилепи пеят сложни „любовни песни“, за да привлекат половинка. Учените са открили, че те използват дефинирана граматика и ред на сричките в песните си. Това е много необичайно при бозайниците и ги прави почти по-близки до птичи песни от всичко друго.

Горилите са изключително силни

Всъщност те могат да вдигнат до 10 пъти собственото си тегло — така че макар че можем да споделяме много ДНК с горилите, те са по-силни от всеки човек. Напълно порасналите горили Silverback са по-силни от 20 възрастни хора взети заедно.

Прерийните кученца се целуват

Но първо нали знаете, че те не са точно кученца? Ако не е така, кликнете тук и прочетете защо се наричат така! Прерийните кучета докосват устата си като поздрав. Целувката често е придружена от друго любящо поведение, като гушкане, игра. Учените също така открили, че го правят повече в зоопаркове, когато хората гледат, тъй като се наслаждават на вниманието.

По материали от brightside.me



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град