малък готвач

Начало | малък готвач | Знаехте ли, че можете съвсем сами да си направите масло в буркан? Опитайте и ще се уверите сами!

Знаехте ли, че можете съвсем сами да си направите масло в буркан? Опитайте и ще се уверите сами!

Аз детето | 2020-03-30

Знаехте ли, че можете съвсем сами да си направите масло в буркан? Опитайте и ще се уверите сами!

Искате ли днес да влезете в кухнята и да направите нещо невероятно! То е много лесно, но е доста изненадващо и вкусно! Не ви трябва да правите нищо особено: нито ще режете, нито ще печете, така че и най-малките от вас могат да го направят! Какво ще е това нещо ли? Масло! Но то не се ли прави по специален начин, истинското масло да, но и това което ще ви предложим е почти същото. На препечена филийка, добавено към сварен кускус или пък после с мама да направите баница със сирене! Това масло е идеално и не по-малко вкусно от купешкото!

При това за такова масло не ви трябва нищо кой знае какво освен течна сметана за готвене и стъклен буркан с винтова капачка. Но как от сметана ще стане масло? Много лесно! Всъщност и маслото от магазина се прави по подобен начин! Така че не ви остава нищо друго освен да опитате! Ето и как точно!

Напълнете стъклен буркан до половината с течната сметана. След това затворете добре с капачката и... го разклащайте енергично. Да – точно това е, което трябва да направите и нищо друго. Само че се пригответе за много разклащане, защото преди да стане масло, сметаната ще мине през няколко фази, така да го кажем.

Първо ще се превърне в гъста сметана, почти като заквасена. Така също е вкусно, опитахме я, но не беше масло! След още няколко минути разклащане ще чуете нещо като течност, която се удря в стените на буркана. Ако е така – правите всичко точно както трябва! Разклатете за още пет минути и отворете капачката. За да завършите, трябва да сипете в буркана съвсем малко студена вода и да разбъркате с лъжица. Това ще помогне на маслото ви да издържи по-дълго!

Готово – имате си масло и си го направихте съвсем сами, не е ли удивително! А после... Казваме ви, че на препечени филийки е страхотно и толкова вкусно!

Искате ли да разберете как точно се получи това масло? Проверете тук – скоро ще ви разкажем, защото си е цяла наука! А дотогава се наслаждавайте на онези филийки!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град