малък готвач
Сам си направи и вкусно си хапни: лесни и чудесни бисквитки
Бисквитките са чудесна храна! Не смятате ли и вие така? Първо всички ги обичат, второ могат да се хапват по всяко време и място, трето могат да се комбинират по най-различни начини, за да станат още по-вкусни. Да ги топите в топло прясно мляко или да ги хапвате заедно с чай, да си направите торта или пък просто да ги мажете отгоре с малко сладко или шоколад. Най-хубавото е, че можете да ги ядете и без нищо друго и пак ще са вкусни, особено ако използвате тази наша рецепта с малко съставки! Така че защо не запретнете ръкави и не опитате!
За около 20 бисквити ще ви трябват:
- 2 чаени чаши овесени ядки
- 1 голям банан
- 2 супени лъжици кокосово масло (ако нямате и обикновено ще свърши работа)
- 1 супена лъжица екстракт от ванилия или пък 2 пакетчета ванилия на прах
- половин супена лъжица канела
- 1 чаена чаша прясно мляко
Ще ви трябват също и:
- дълбока купа
- шпатула или бъркалка
- тава за печене
- хартия за печене
- вилица
Всичко е доста лесно:
Обелете внимателно банана и го поставете в купата! След това хубаво го намачкайте с вилицата, така че да се получи гъста каша. Това ще е лесно, защото бананите са доста меки! Към него добавете овесените ядки, както и всички останали продукти и разбъркайте добре. След това оставете сместа да престои 5 минути, за да може овесените ядки да попият течностите и да набъбнат и най-вече омекнат, защото иначе не са вкусни.
След като тези 5 минути минат ако тестото ви е с гъстотата на пластилин е идеално, ако е по-рядко добавете още малко овесени ядки и още малко мляко и пак изчакайте.
Накрая е лесно! Постилате хартия за печене в тавата и поставяте бисквитките. Най-лесно ще ги оформите с ръце, като разбира се преди да пипате тестото ги измиете хубаво със сапун. Най-лесно е да ги направите на малки топчета, после да поставите всяко топче в тавата и да го сплескате леко с ръка. Можете да ги изрежете и с формички за сладки. Важното е да печете на 200 градуса за около 10 минути и да вадите от фурната внимателно.
Най-вкусни и хрупкави са, когато са напълно изстинали!