малък готвач
За по-вкусен Великден направете си тези шоколадови яйца
Тези цветни лакомства с великденски яйца са забавен и креативен начин да отпразнувате любимия пролетен празник на всички. Лесни за приготвяне, тези потопени в шоколад яйца са вкусно лакомство, което ще се хареса на цялото ви семейство и приятели. Те са идеалното колоритно великденско лакомство за партита в класа, подарък за учител или почти за всеки пролетен повод. Комбинацията от хрупкава оризова зърнена закуска и лепкави маршмелоу, покрити с млечен шоколад, прави тези сладки лакомства напълно неустоими.
За да си направите тази вкуснотия ще ви трябват:
- 1 1/2 с. л. масло;
- 2 чаши минимаршмелоу;
- 3 чаши от любимата ви хрупкава зърнена закуска;
- чипс от млечен или черен шоколад;
- цветен шоколад за разтапяне.
Ето и как се правят:
- Стъпка 1. Разтопете маслото на слаб огън в голяма тенджера.
- Стъпка 2. Добавете маршмелоу към разтопеното масло, като разбърквате често, докато се разтопи.
- Стъпка 3. Отстранете лепкавата смес от котлона и разбъркайте в нея зърнената закуска.
За приготвяне на шоколадови яйца
- Стъпка 1. Използвайте тава за великденски яйца, за да оформите яйца със сместа от по-горе като изравнявате страната, обърната нагоре (можете да намерите тези тави почти без пари в магазин за левче или хранителните магазини).
- Стъпка 2. Разтопете шоколада в микровълновата на интервали от 30 секунди, като разбърквате често, докато стане хубав и гладък.
- Стъпка 3. Потопете яйцата в шоколад и поставете в тава постлана с хартия за печене.
- Стъпка 4. Разтопете цветния шоколад, един цвят наведнъж в различни купи, и украсете яйцата с помощта на шприц или като просто поръсвате с лъжица.
- Стъпка 5. Охладете, докато шоколадът се втвърди, приблизително 30 минути.
Сервирайте и се насладете! За най-добри резултати ги съхранявайте на стайна температура в херметически затворен контейнер за 3-4 дни... ако издържат толкова дълго.