новини детски

Начало | новини детски | За десета поредна година Plovdiv Game Jam събира геймъри от цяла България

За десета поредна година Plovdiv Game Jam събира геймъри от цяла България

Аз детето | 2023-01-25

За десета поредна година Plovdiv Game Jam събира геймъри от цяла България

2023 година бележи десетия юбилей на голямото гейминг събитие Plovdiv Game Jam в бившата столица на културата на България. То е и част от глобалната инициатива Global Game Jam, провеждаща се в хиляди градове по цял свят. Входът е свободен – всеки е добре дошъл, а забавата и доброто настроение са гарантирани! По време на програмата за всички участници са осигурени кетъринг, гигабитов интернет, а ментори от големи гейминг компании ще водят интересни лекции по различни теми. Хората ще сформират екипи и ще участват в 48-часов маратон за правене на бордови и дигитални игри.

В рамките на един уикенд (от 3 до 5 февруари) хора с общи интереси се събират, за да създават свои собствени дигитални или бордови игри. Забавлявайте се заедно с приятели, сформирайте звезден отбор и представете своята игра пред публиката. Plovdiv Game Jam e събитие, създадено за гейминг общността и фокусирано върху сътрудничеството между всякакви специалисти – от художници, през програмисти и музиканти до гейм дизайнери.

Тази година присъствие ще имат Creative Assembly, Incineration Productions, The Sixth Hammer, Haemimont Games и други големи гейминг компании. Тазгодишната тема на Plovdiv Game Jam ще бъде обявена на 3 февруари, след което разработката на игрите стартира с пълна сила. Домакин на събитието ще бъде Техническият университет София – филиал Пловдив.

Официални платформи за излъчване са Twitch, YouTube и Facebook. Plovdiv Game Jam е отворен за всеки, който се интересува от бордови или видеоигри – професионалисти, студенти или просто хора с талант! Идеята зад събитието е да събере под един покрив хора с различен опит, интереси и умения и да ги мотивира да работят заедно върху една идея – да планират и изпълнят концепцията за 48 часа.

На 3-ти февруари (петък) събитието започва с лекции и голямото разкритие на темата тази година. На 3-ти и 4-ти ви очакват презентации още лектори, професионалисти в разработката на игри и 3d дизайна, които нямат търпение да споделят опита и знанията си за гейм индустрията. На 5-ти всички игри ще бъдат презентирани, а публиката ще реши кой е големият победител на Plovdiv Game Jam 2023!

Ако искаш да участваш – това е супер лесно – заповядай в ТУ Пловдив в петък и се присъедини към многобройните млади гейминг ентусиасти!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град