новини детски

Начало | новини детски | Точно за ваканцията: шейни зоната на хижа „Алеко“ вече работи

Точно за ваканцията: шейни зоната на хижа „Алеко“ вече работи

Аз детето | 2023-02-02

Точно за ваканцията: шейни зоната на хижа „Алеко“ вече работи

Шейни зоната до хижа „Алеко“ на Витоша вече е с достатъчно сняг и е обработена, което позволи да бъде открита, за да работи по време на ученическата ваканция до неделя. След това съоръжението, което бе пуснато преди 2 години по инициатива на „София – европейска столица на спорта“, ще е отворено през цялата зима всеки уикенд от петък до неделя при подходящи метеорологични условия, съобщиха от Столична община.

Зоната се намира в непосредствена близост над х. „Алеко“, пътеката е с указателни табели. Самата поляна на границата на гористия пояс е обработена от машини, така че да предлага идеален за спускане с шейни наклон, а на финала завършва с противонаклон за спиране. Мястото е идеално за корпоративни тържества, семейни празници и надпревари, при желание могат да се осигурят допълнителни атракции и занимания: викторини с много награди, конкурси за най-добра визия на шейна, за снежна фигура, за най-атрактивно претъркаляне в снега, битка със снежни топки, теглене на въже и други забавления, в които „София – европейска столица на спорта“ има богат опит от организирането на ежегодните зимни фестивали. Заявки и подробна информация – на тел. 0887306813.

Шейни-зоната е част от стремежа на Столична община хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, да се наслаждават на емоциите, които предоставя планината. Целта е да се мотивират децата да се запознаят и да заобичат спорта и забавленията чрез незабравимите срещи със зимните дисциплини.

„София – европейска столица на спорта“ е подготвила още много снежни празници през зимата, детайлна информация ще намерите в сайта и във фейсбука на инициативата.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град