новини детски

Начало | новини детски | Вие ли сте най-усмихнатия клас в България? Участвайте в конкурс и ще разберете!

Вие ли сте най-усмихнатия клас в България? Участвайте в конкурс и ще разберете!

Аз детето | 2022-10-10

Вие ли сте най-усмихнатия клас в България? Участвайте в конкурс и ще разберете!

За девета година сдружение „Усмивка“ в Бургас търси най-усмихнатия клас в България. Националният конкурс стартира официално на 10 октомври, а крайният срок за изпращането на снимките е 20 октомври, съобщи председателят на организацията Митка Георгиева, цитирана от БТА. През тази година надпреварата, която се провежда с подкрепата на община Бургас, ще премине под надслов „Най-усмихнат клас на България 2022 – умни, творящи, можещи“.

Конкурсът се провежда в шест категории. Първата е за най-малките и търси най-усмихнатите малчугани от детските градини в страната. Втора категория е специално за първолаците. След това класовете са разделени – от 2-и до 4-и, от 5-и до 7-и, от 8-и до 11-и. Последната, 6-а категория, е за най-усмихнатите абитуриенти. За БТА Георгиева коментира, че деца от цялата страна се включват с огромен ентусиазъм в конкурса. По думите ѝ те влагат в снимките си любов и много въображение.

Георгиева допълни, че през годините в конкурса са се включили над 1 800 училища и детски градини. Снимките, натрупани във времето, показват усмивките на повече от 50 000 деца. Всеки, който иска да се включи в надпреварата, трябва да изпрати фотография с размер А4 или по-голяма на адреса на организацията в Бургас, на ул. „Янко Комитов“ 4. На гърба на снимката трябва да са посочени данните за класа, училището, населеното място, класния ръководител, телефони за връзка.

Георгиева уточни, че фотографиите ще бъдат оценявани от специално жури, чиито членове по традиция са хора на изкуството. По думите ѝ на всички участници в конкурса сдружението ще раздаде специални грамоти. За победителите в отделните категории ще има награди, които ще бъдат раздадени на официална церемония.

По традиция всеки първи петък на октомври се отбелязва Световният ден на усмивката. Негов основател, както и автор на популярното усмихнато жълто личице, е американският график Харви Бел, създал символа като част от рекламна кампания през 1963 година. Създателят на популярния емотикон смята, че денят трябва да преминава под мотото „Направи добро. Помогни на някого да се усмихне.“

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град