новини детски

Начало | новини детски | Екокът за учене и игра на открито ще радва децата от търговищкия квартал „Малчо Малчев“

Екокът за учене и игра на открито ще радва децата от търговищкия квартал „Малчо Малчев“

Аз детето | 2022-10-12

Екокът за учене и игра на открито ще радва децата от търговищкия квартал „Малчо Малчев“

В нов екокът ще могат да учат и играят на открито деца от квартал „Малчо Малчев“ в Търговище. Това е единственото обособено място за изнасяне на открити уроци. Той е реализиран от Клуб на нестопанските организации в Търговище, благодарение на проект „Екогерои“, финансиран от UniCredit Foundation – Call for Europe: В подкрепа на детството, съобщи изпълнителният директор на Клуба Невена Маджарова пред БТА.

Екокътът се намира в двора на Второ основно училище „Никола Вапцаров“, в непосредствена близост до Къща на семейството и общността, която е изградена преди време от Клуба на нестопанските организации за различни дейности с деца от местната общност. Кътът е обзаведен с цветни пейки и ученическа дъска, а скоро ще бъде облагороден и с кошчета, саксии с цветя, табели с екопослания, които ще изработят самите деца и родители от квартала.

Чрез проект „Екогерои“ искаме да формираме по-екологично мислене у децата и родителите в кв. „М. Малчев“, както по отношение на природата и средата в техния квартал, така и към самите себе си, посочват от Клуба. Желанието на екипа е да превърнат децата в екогерои на собственото си място за живеене и за собственото си здраве.

От Клуба уточниха, че предстои да бъдат обучени децата и техните родители да се грижат по-добре за природата и за чистотата навън, както и в своите домове. Да познават ползите от здравословния начин на живот и да живеят по-природосъобразно, като превенция на множество здравословни проблеми.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град