новини детски

Начало | новини детски | „Пирогов“ с безплатни профилактични прегледи за деца на 8 октомври

„Пирогов“ с безплатни профилактични прегледи за деца на 8 октомври

Аз детето | 2022-10-05

„Пирогов“ с безплатни профилактични прегледи за деца на 8 октомври

Безплатни профилактични прегледи за деца ще има в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ в София на 8 октомври, събота, съобщиха от лечебното заведение. Желаещите могат да се запишат предварително на телефон 02/9154318 всеки делничен ден между 9:00 и 12:00 часа. Задължително е да се носи допълнителна медицинска документация, ако пациентът разполага с такава.

Инициативата е по повод 10 години от първите профилактични прегледи по Програма „Детско здраве – Пирогов“, проведени на 6 октомври 2012 година. Както тогава, така и сега, прегледите ще се извършват в Медицински център „Пирогов“ (входът преди входа за Спешното детско отделение на болница „Пирогов“).

Националната програма „Детско здраве – Пирогов“ е насочена към безплатна профилактика при децата от отдалечени райони на България. В програмата участват едни от най-добрите специалисти в страната. На 4 юни тази година програмата възстанови работа след двегодишно прекъсване заради ковид пандемията. До този момент по програмата са прегледани няколко хиляди деца от различни области в България.

През юни за няколко дни най-добрите специалисти по детски болести в страната прегледаха над 500 деца в Кърджали. Лекарите, които системно преглеждат децата, са от специалностите УНГ, хирург, ортопед-травматолог, уролог, очен, неврохирург, кардиолог, педиатър, невролог, ендокринолог, дерматолог, образна диагностика, уточняват от „Пирогов“.

Photo by Kristine Wook on Unsplash



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град