любими герои

Начало | любими герои | Вещица в рими ще ви отведе на приключения незабравими!

Вещица в рими ще ви отведе на приключения незабравими!

Аз детето | 2018-10-23

Вещица в рими ще ви отведе на приключения незабравими!

„Живееше вещица мила и кротка.
Тя имаше пухкава питомна котка на черни райета с очи ококорени.
И шапка, която стърчеше нагоре.
И котката мъркаше силно, доволно,
и рижата вещица хвъркаше волно,
метлата щом литнеше в полет щастлив
по-бърза дори и от вятъра див...“

Никоя история започваща така не може да бъде скучна! Особено ако пък цялата е в рими. Така че какво още чакате – „Патилата на метлата“ грабнете и се веселете. Не, всъщност изчакайте, докато ви разкажем още малко за нея. Това е една интересна книжка, която е писана за по-малките от вас, но не се съмняваме, че и по-големите също ще я харесат. Нейната създателка е писателката Джулия Доналдсън, а преводът на поетесата Мария Донева е просто фантастичен.

Книгата, както вече се досетихте, разказва за една вещица. Тази вещица обаче не е чак толкова страшна, колкото си мислите. Вярно че владее магия и е леко грозничка, но пък всъщност е доста мила. Най-голямата ѝ мечта не е да прави злини, да завладее света или нещо подобно. Тя просто иска да достигне до Слънцето. Колко хубаво желание от една кротка вещица, нали? Звучи също така доста лесно за едно създание, което има летяща метла и може да прави някакви силни и шантави заклинания. Сигурно може само с едно замахване на пръчката си да отиде директно там. Е, не съвсем! Още не е толкова добра в магията и освен това цялото начинание си изисква просто един добър стар полет с метла. Затова нашата вещица се накичва с панделката си, специалната си шапка, взима пръчицата и потегля.

Да, ама вятърът има други планове и постоянно отнася разни нейни неща, които тя трябва да гони. Няма да ви казваме точно как, но докато си играе на гоненица с нещата си, вещицата среща различни животни. Провеждат кратък разговор и хоп, че едно по едно на метлата се качват котка, куче, жаба и още куп животинки. Ето така започва приключението. И става още по-голямо, когато към него се добавят един дракон, чудовище и още други интересни страшилища. И всичко това в забавни рими незабравими.

Вече нямате търпение да разгърнете страниците на „Патилата на метлата“, нали? Тогава пригответе се за една наистина интересна история с най-красивите илюстрации и се насладете!Коментари
1 коментар

ЖОРКО БОРИСОВ, 10 ГО г.,

Публикувано на 11.11.2018

наи хубавата история

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град