любими герои

Начало | любими герои | Присъединете се към Картър и разкрийте „Магичните мистерии“

Присъединете се към Картър и разкрийте „Магичните мистерии“

Мирела Любенова | 2018-12-04

Присъединете се към Картър и разкрийте „Магичните мистерии“

Независимо дали са с най-традиционни с карти или пък по-необичайни с плодове, независимо дали са големи като изчезване на сгради или пък съвсем малки като лек трик с топче – децата обичат фокусите. Отначало само да ги наблюдават, а след известно време и самите те да ги правят. Няма как да не се съгласите с нас! Ако пък случайно не го направите поради някаква причина, имаме кой да ни подкрепи. Това е Картър Лок! Той е съвсем обикновено момче и много обича фокусите. Всъщност знаете ли, че самият той също е фокусник! При това най-сръчният и находчив млад фокусник в света! Има обаче един голям проблем, напоследък Картър не вярва в магията – при това не само в добре изрепетираните фокуси, но и в тази на света. В истинските магически сили на приятелите, които могат да ти помогнат да се справиш с всяка трудна ситуация и винаги да са до теб. Онези истински приятели, с които дори и просто да си седите без да си кажете нищо отново се разбирате и имаш чувството, че си успял да споделиш всичко. Просто се разбирате само с поглед – това ако не е магия, не знаем какво е!

Вие вярвате ли в подобни неща? Значи тогава е време заедно с Картър да ги преоткриете. Не знаем защо при вас се е случило така – може би просто все още не сте намерили такъв приятел. Но при Картър нещата са малко по-сложни. Той е принуден да живее с чичо си Слай, който също е фокусник, но за съжаление използва това си прекрасно умение, за да мами добрите хора и да краде. Колко жалко, нали? Това си мисли и бедният Картър, особено след като чичо му го учи на някой и друг номер и го принуждава да му помага в измамните си схеми. Това кара честното момче веднага да намрази фокусите. Така то живее нещастно, докато един ден съдбата не му предлага шанс! Съдбата и шансът всъщност са един шарен влак на който Картър се качва и който го отвежда в малкото градче Минерал Фолс. Там момчето се надява, че ще започне живота си отначало. Още с пристигането градчето му нашепва обещания за честен живот и истински дом.

И след малко скитане това наистина се случва! За първи път в краткия си живот Картър среща честни хора и истински приятели. Второто в лицето на любителите на фокуси и същите особняци като него Лейла, Тео и Ридли. Момчето обаче не предполага, че това приятелство му обещава не само фокуси, но и истински магии. При това не само тази на приятелството! В града пристига Грандиозният панаир на Б. Б. Босо! Той обаче съвсем не е толкова шарен и хубав колкото жителите на градчето си мислят и съвсем скоро Картър и новите му приятели ще трябва да спасят Минерал Фолс от злото с помощта на фокусите и... магията на истинското приятелство!

Как точно ще направят това можете да разберете и сами ако вземете в ръце книгата на Нийл Патрик Харис „Магични мистерии“. При това се пригответе не само да се запознаете с историята на Картър. В книгата ви очаква истински вълшебен сандък пълен с шифри, кодове и дори фокуси, които вие ще трябва да разгадаете и да направите, за да може историята да продължи. И непременно също като Картър ще разберете колко магия може да има около вас – само трябва да знаете накъде да гледате!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град