любими герои

Начало | любими герои | Ценните житейски уроци, които научихме от дръндьото Грег Хефли със стабилна доза смях

Ценните житейски уроци, които научихме от дръндьото Грег Хефли със стабилна доза смях

Аз детето | 2018-10-15

Ценните житейски уроци, които научихме от дръндьото Грег Хефли със стабилна доза смях

Грег Хефли... Убедени сме, че само при споменаването на това име всички започвате да се кикотите. Все пак кой не е чувал за знаменития Грег дръндьото, който весели децата по света със своето ежедневие от много години насам. Колко вече станаха неговите прочути дневници? 13? 14? Или пък много повече. Толкова са ни интересни и сме ги чели толкова много пъти, че вече им изгубихме бройката. Грег Хефли е толкова невероятен герой, че спокойно се нареди до Хари Потър в нашата лична класация за любими герои на всички времена. Всъщност спомняте ли си онзи случай, когато Грег каза, че пише тези дневници с мисълта, че един ден ще бъде известен. Е, както виждате успял е! Ето така се прави – бориш се за мечтите си, докато ги постигнеш. Всъщност покрай смеха благодарение на Грег ние и няколко хиляди деца по света сме успели да научим и малко ценни житейски уроци. Искате да знаете кое пък е това нещо, което може един дръндьо да ни научи. Ще се изненадате и ще се посмеете разбира се!

Мечтай!

Хефли е блажено безпомощен от собствения си нарцисизъм, мързел и липса на мускулен тонус, но това никога не го спира да вярва, че някой ден ще бъде богат и известен – въпреки че резултатите от въпросника за бъдеща работа от училище прогнозира, че ще бъде чиновник... „Е, трябва да има нещо нередно в начина, по който са подготвили тези въпроси или нещо такова, защото не съм чувал за чиновници милиардери... Знам точно къде ще бъда след петнадесет години: в моя басейн, в моята голяма къща и ще броя милионите си.“ Грег дори вижда дневника, който майка му купува като възможност за лична изгода. „Единствената причина, поради която се съгласих да направя този дневник е, защото по-късно разбрах, че когато съм богат и известен, ще имам по-добри неща за вършене, отколкото да отговарям на глупавите въпроси на хората по цял ден. Така че тази книга ще бъде полезна... Ето всичко за моя живот, а сега къш-къш!“. Просто казано, Грег показва на всички ни, че можем ние да се доберем до звездите или да сбъднем мечтите си, независимо от всичко.

Мама е супергерой!

Сюзън Хефли – майката на трите момчета от Хефли (четири, ако броим съпруга ѝ) никога не се уморява да насърчава своите незаинтересовани мъже да четат книга или да прекарват време заедно, да излизат на чист въздух. Когато тя не купува на децата си мобилен телефон „Калинка“ (перфектен за деца и възрастни хора) или не рисува ръчно Монополи за семейни вечери, тя работи, чисти, готви. Майката на Грег е чудесен пример за това как любовта на родителите никога не спира и не иска нещо в замяна. Освен коженото яке на баща ти. Твърде студено е да носиш това в училище. Ето. Вместо това можеш да носиш моето памучно, спускащо се до коляното розово палто. Е, вашата майка може и да не изрязва и да не рисува пари за Монополи, но сме сигурни, че прави много други неща за вас!

Винаги има решение на проблемите!

Защо да переш като имаш чист бански костюм, както и такъв от Хелоуин, които да носиш на училище днес? Защо да тренираш с отбора по плуване, когато просто можеш да се скриеш в тоалетната и да се увиеш с хартия, за да топли? Защо пък да трябва да ходиш из увеселителния парк след като родителите ти ще наемат специална количка за по-малкия ти брат и ти просто можеш да се возиш при него? Просто попитайте Грег! Той намира решението на всички проблеми! Това трябва да прави и всеки от нас, когато разбира се има истински проблем.

Семейството ви е супер и въобще не е шантаво!

В книгата „Грозната истина“ се срещаме с огромното семейство на Грег! Чичо Джо, който непрекъснато държи лекции за бъдещето, леля Дороти, братовчеда Бенджи, който казва само „Не“ и „Млъквай“, чичо Артър, който никога не говори и известния чичо Гари, който се е женил 8 пъти и който вместо да махне името с татуировката на бившата си съпруга е добавил отгоре едно „не обичам повече“ при това с маркер... Да не споменаваме пък по-малкия му брат, който има 8 въображаеми приятели и... Сещате се какво искаме да кажем. Вашите близки изглеждат страхотни в сравнение с това, нали?

Добрите приятели заслужават да докоснеш мухлясало сирене заради тях!

Грег може да ни научи на много неща за приятелството! Той винаги приема най-добрия си приятел и истински добър човек Раули за даденост. Но когато в края на първата книга се случи немислимото и Раули е принуден да се изправи срещу ужасното мухлясало и плесенясало сирене в училище по начин, по който никога не сме си представяли, Грег в крайна сметка докосва сиренето вместо него и дори твърди, че го е изял той, нищо че това е направил Раули. Това е чудесен пример за това, което трябва да направим за приятелите си. Искаме да кажем, след като вече са направили два пъти повече за нас. Добрите приятели са рядкост и трябва да ги ценим, дори и ако това означава няколко човека да си мислят, че ядем мухлясало сирене!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град