любими герои

Начало | любими герои | Алеа Аквариус ще ви заведе на морско приключение с щипка вълнение и капка магия

Алеа Аквариус ще ви заведе на морско приключение с щипка вълнение и капка магия

Аз детето | 2018-08-15

Алеа Аквариус ще ви заведе на морско приключение с щипка вълнение и капка магия

Обикновено момиче с необикновени сили, няколко приключенски настроени тийнове, кораб и морската шир пред вас – ето това е рецептата за идеалното книжно приключение през лятото. Така че ако са ви писнали задължителните за четене книги или просто искате да разпуснете с нещо тематично, нещо морско то доверете се на Алеа Аквариус тя има рецептата за перфектната морска история, която ще ви потопи в страниците на книгата на немската писателка Таня Щевнер и няма да ви остави и за миг.

Всъщност Алеа все още не знае, че е толкова специална, но заедно с нея малко по малко ще го разберете. Историята на момичето започва малко тъжно след като приемната ѝ майка внезапно се разболява. 11-годишната Алеа не знае какво да прави и определено започва да се чувства не на мястото си. Единственото, което ѝ остава в тези тежки мигове е да се разхожда по любимия си пристан в Хамбург. Това място сякаш има някаква магнетична сила към нея, което си е самата истина, просто момичето още не го знае. Странно е, че Алеа харесва водата и морето като се има предвид, че страда от рядка болест, която не ѝ позволява да се докосва до студена вода.... Поне това си мисли момичето. Когато обаче един ден вижда кораба „Круцис“ – всичко се променя и с малко попътен вятър животът на Алеа се променя напълно и приключенията започват.

Компания в тях ще ви правят и Бен, Сами и Тес – всички те са на възраст почти колкото главната ни героиня и странно как са сами на кораба. Е, нищо, нали се приготвихме за вълшебства! Докато свирят на своите музикални инструменти – да, всички те могат да свирят я на китара, я на акордеон, я на чаши – тийнейджърите ще привличат към себе си всякакви приключения. Морски такива, които всеки от нас мечтае да изживее и ще го направи благодарение на Алеа. Колкото до нея... Тя ще разбере много неща за себе си и магията, която се е криела в нея през цялото време.

Искате ли и вие да разберете каква е и да сте част от всички приключения? С попътен вятър платноходът на бандата Алфа Кру ви очаква в книгата „Алеа Аквариус. Повикът на водата“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град