приказки от деца

Начало | приказки от деца | Вълшебното палто

Вълшебното палто

Йоана | 2012-07-23

Имало едно време едно момиченце, което много искало да си има зимно палто. Отишло детето на разходка със своята майка и видели, че на пазара се продавали палта, които са в комплект с шалче и ръкавици. Но момичето нямало парички за да си купи тези удобни и хубави ръкавици с шалче и меко и топло палто.

Майката и детето вървели, вървели и стигнали до едно малко и чисто езерце, от което всеки ден си взимали по една шепа вода за късмет и здраве. Щом навлезли в един тъмен тунел, през който стигали по-пряко у дома си, майката и момиченцето видели, че този път бил станал безкраен.
Но в този миг просветнала една мъничка светлинка, която се увеличавала на всяка една минута. Момиченцето и майката погледнали вътре, но не видели обичайната крива пътечка, построена от камъни, а една права пътечка, построена от слама и пясък. Вървели майката и детето и видели една малка къщичка на мястото на техния дом. Там имало поставени три различни стоки и една от тях струвала едно добро дело. Детето се учудило и попитало своята майка защо стоката струвала едно добро дело. Майката му отговорила, че сигурно това е поредната шега на Стивън.

Стивън бил алчен и недобродетелен и винаги искал да лъже хората и да си получава направо в шепата жълтичките. Детето искало да купи това палто, но майка му го спряла щом детето го докоснало. Но после излязъл един смешен чичко, навсякъде покрит с брадавици. Той искал да продаде палтото по следния начин: казал, че е вълшебно, но това, деца, било истина! Палтото било вълшебно. Майката и детето при тези условия се съгласили. Купили и изпробвали палтото и се оказало, че наистина е вълшебно. Те направили едно добро дело и прекарали една страхотна зима и намирали пътя до дома си винаги, когато ходили до езерцето.



Коментари
1 коментар

Йоана , ,

Публикувано на 09.03.2013

Много глупава приказка съм написала

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град