новини детски

Начало | новини детски | В Стара Загора подготвят забрана за телефоните и в междучасията

В Стара Загора подготвят забрана за телефоните и в междучасията

Аз детето | 2024-03-14

В Стара Загора подготвят забрана за телефоните и в междучасията

В ОУ „Иван Вазов“ в село Дебнево, общ. Троян взеха решение учениците им да не използват устройствата и в междучасията, предаде БНР. Възможно ли е забраната да се превърне в общо правило за всички училища? Коментар по темата направи директорката на Пето основно училище „Митьо Станев“ в Стара Загора Димитринка Йовчева:

„В Стара Загора отдавна се обмисля подобно решение. Вече е обсъждано и с родителите на децата и те приемат идеята. По думите ѝ е необходимо първо да се направи задълбочено проучване за нагласите и готовността за промяна. Правилникът за дейността на училището също трябва да бъде променен и тогава вече може да бъде издадена заповед.

В момента всяко дете си има „кутийка“, в която оставя телефона си и в края на часа го взима“, допълни Димитринка Йовчева. Тя не омаловажава факта, че устройствата са и полезни в учебния процес, но употребата им да бъде в определени граници. Според Ивелина Кисьова – педагогически съветник в Пето основно училище „Митьо Станев“, децата са свикнали с устройствата още от бебешката количка. Този навик с времето се превръща в зависимост и може да доведе до забавяне и/или промени в развитието на подрастващите.

Вижте още:Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град