новини детски

Начало | новини детски | Българските ученици могат да кандидатстват за изданието за 2024 г. на космическия лагер Space Camp Turkiye

Българските ученици могат да кандидатстват за изданието за 2024 г. на космическия лагер Space Camp Turkiye

Аз детето | 2024-03-01

Българските ученици могат да кандидатстват за изданието за 2024 г. на космическия лагер Space Camp Turkiye

Българските ученици имат уникална възможност да се включат в космическото приключение на Space Camp Turkiye 2024, което ще се проведе това лято в Измир, Турция. Срокът за изпращане на творбите е до 10 март, а победителите ще спечелят шанса да прекарат незабравимо време в един от най-иновативните космически центрове в света, съобщиха от Центъра за творческо обучение.

Според правилата на конкурса в него участват ученици на възраст между 11 и 15 години, като някои от тях могат да спечелят и стипендия. Space Camp Turkiye е единственият учебно-тренировъчен лагер за Европа, Азия и Близкия Изток, където младежите могат да развият своите умения в областта на науката, технологиите и лидерството.

Темите на конкурса за 2024 година са вълнуващи и вдъхновяващи. Участниците могат да избират между създаването на рекламна кампания за космически туризъм, представяне на първото училище в Космоса или разглеждане на бъдещето на изкуствения интелект в космическите изследвания.

Центърът за творческо обучение е дългогодишен партньор на Space Camp Turkiye и е координатор на програмата за цяла България. Всяка година осигурява пълни и частични стипендии за най-добре представилите се в конкурса ученици с подкрепата на спонсори и общини партньори.

Програмата на Space Camp Turkiye е с продължителност една седмица и е изцяло на английски език, създадена е от специално подготвени обучители и специалисти. Участниците обличат скафандри, докосват се до истински тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка, проектират колония на Марс.

За 2024 година квотата за български участници е 200 деца и младежи. Повече за участието и как точно става можете да видите тук!

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град