новини детски

Начало | новини детски | Започна записването за Националната олимпиада по орнитология

Започна записването за Националната олимпиада по орнитология

Аз детето | 2024-04-02

Започна записването за Националната олимпиада по орнитология

Започва записването за Националната олимпиада по орнитология 2024 г. В нея могат да се включат ученици от между пети и осми клас. Това съобщиха от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП), които са организатори на събитието. Целта на олимпиадата е да събуди у учениците интерес към света на птиците и отговорност към тяхното опазване.

Всички желаещи могат да се регистрират за участие до 12 април на платформата Kyoso.

Олимпиадата се организира в два кръга като участието е безплатно. Първият кръг ще се проведе на 13 април, от 10:00 до 18:00 ч. в рамките на 60 минути, в удобно за участниците време.

За участие във втория кръг ще бъдат допуснати първите 20 ученици, показали най-добър резултат от първия кръг. Вторият модул ще се проведе присъствено. За победителите от финалния кръг ще има специални награди, подкрепящи интереса към орнитологията.

Инструкции за регистрация в платформата Kyoso HUB може да бъде намерена на предоставения от БДЗП информационен файл. В платформата е включен и подготвителен тест, с който всеки може да провери своите знания за птиците, като за него е необходимо предварително записване. За подготовка за учениците от Дружеството предоставят и специализирана литература.

Тазгодишното издание на олимпиадата по орнитология се организира в рамките на проект „Зеленият пояс на Югоизточна България“, финансиран по програма „Застрашени ландшафти“ по Инициативата на Кеймбридж.

Международният ден на птиците се чества всяка година. Той се отбелязва от 1906 г. по силата на Конвенцията за защита на редките птици.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град