новини детски

Начало | новини детски | Облечи книга с неповторим стил в областния конкурс от читалище „Надежда“ – Велико Търново

Облечи книга с неповторим стил в областния конкурс от читалище „Надежда“ – Велико Търново

Аз детето | 2024-02-23

Облечи книга с неповторим стил в областния конкурс от читалище „Надежда“ – Велико Търново

Втори за страната областен конкурс на тема „Уникално облекло за книга“ от хартия, плат и други материали обявява библиотеката при читалище „Надежда 1869“ във Велико Търново. Инициативата е в партньорство с читалищния Клуб по битова култура и Дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“ на Общината. Повод за творческата надпревара е Международният ден на детската книга – 2 април.

В конкурса могат да участват деца на възраст от 7 до 12 години от училищата на област Велико Търново с по една творба в двата раздела: „Хартия“ и „Плат и други материали“. Срокът за получаване на творбите е 18 март в библиотеката на читалище „Надежда 1869“. Те могат да бъдат изпратени до тази дата и на адрес:
Велико Търново – 5000, ул. „Иван Вазов“ № 36.

Формулярът за участие се изпраща пък на имейл: nadi_ab52@abv.bg и може да бъде намерен на страницата на читалището във Facebook. Децата трябва да посочат трите имена, години, клас, училище, населено място, адрес, ел. поща и телефон за връзка. Предложенията ще бъдат оценявани от жури с представители от Съюза на българските художници, от Клуба по битова култура и Регионалната занаятчийска камара. Целта е чрез изработката на облекла за книги да се стимулира развитието на детското творчество и въображение, като се провокира и интерес към четенето на художествена литература, да се мотивира творческата индивидуалност чрез хартията и плата, изработвайки облекло за любима книга в предпочитани размери.

Награждаването ще е на 2 април от 12:00 часа в Камерна зала на читалището. С най-добрите творби ще бъде направена изложба, а част от творбите ще бъдат в наградния фонд в предстоящия литературен конкурс „Детство мое вълшебно“ – 2024 година.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град