новини детски

Начало | новини детски | Трио DNA завладява най-малките - какво им дава музиката?

Трио DNA завладява най-малките - какво им дава музиката?

Аз детето | 2022-10-25

Трио DNA завладява най-малките - какво им дава музиката?

Повече от 30 години от основаването на вокална група „Смехуранчета“ – вокалният педагог Галя Коджаманова намира най-точната нота при всяко дете. Тя открива и триото DNA - Дара Пейчева, Натали Лепоева и Анна Ставрева. „Надявам се, че от най-ранна детска възраст успяваме да им дадем тласък и посока към музиката, независимо дали ще станат професионалисти след това. Създадохме триото случайно през 2019 година. Момичетата просто се събраха и се намериха“, каза Коджаманова в студиото на „България сутрин“.

Дара Пейчева сподели, че в трио е по-трудно, но пък е и по-приятно. „Когато сте повече, може да се подкрепяте, това ти дава повече сила, повече те нахъсва“, коментира Натали Лепоева в ефира на Bulgaria ON AIR. Анна добави, че за първи път заедно са се явили на конкурс през 2019 година: „Първо бяхме в група, но с течение на обстоятелствата групата се раздели и останахме трите.“ Според Коджаманова те се напасват както темброво, така и по характер. А Натали смята, че джазът им подхожда най-много: „Той ни дава много специална енергия.“ Триото има и ново видео. То е по идея и сценарий на майката на Дара.

„Музиката е изкуство, пея от 5-годишна“, допълни Анна. „Децата много са се променили, но за жалост – не както искам. Сега по-трудно задържат внимание, прекалено е шарен светът около тях“, каза още вокалният педагог. По-късно през деня триото ще участва в конкурс в три категории – за българска песен, световен хит и категорията за джаз.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град