новини детски

Начало | новини детски | Отправяме се към Луната с един хипопотам в новата книга на Дейвид Уолямс

Отправяме се към Луната с един хипопотам в новата книга на Дейвид Уолямс

Аз детето | 2022-11-09

Отправяме се към Луната с един хипопотам в новата книга на Дейвид Уолямс

Потапяме се в хумористичното перо на Дейвид Уолямс, за да се отправим на взривяващо смешно космическо приключение в компанията на извънземните илюстрации на Тони Рос и да открием… „Първия хипопотам на Луната“.

Кой не мечтае да е ПЪРВИ? Особено ако се е родил ХИПО-ПО-ТАМ, макар и някъде далеч в джунглата! Кой не е желал да се добере ПЪРВИ, където и да е по СВЕТА? Но сега мечтата е далеч по-голяма и ДАЛЕЧ ПО-ХИПО-ПО-ТАМСКА! Защо пък да не се изстреля в КОСМОСА и току-виж да кацне на ЛУНАТА? Какво, ако си се родил не просто ХИПО-ПО-ТАМ, а даже ХИПО-ПО-ТАМКА? Да, освен това нашата героиня е не коя да е ХИПО-ПО-ТАМКА, а ШИЙЛА, родена в уж затънтената джунгла. Но дори там хипо-по-тамката намира сили да МЕЧТАЕ СМЕЛО! Е, да, но какво би била една мечта без истински приятели?

Добре че са наблизо слоницата Тина, горилата Джойс и щраусът Дерек, за да измайсторят съвсем прилична ХИПО-ПО-РАКЕТА! Време е, значи, да започне обратното броене и… ТРИ! ДВЕ! ЕДНО!... СТАРТ!!! Нашата смела ХИПО-ПО-АСТРОНАВТКА гледа как Земята се смалява ли, смалява, а МЕЧТАТА става все по-голяма и ПО-ГОЛЯМА! Какво друго ни остава, освен да си напомним: МЕЧТАЙТЕ СМЕЛО!!!

Дейвид Уолямс превзема с щурм света на детската литература. Книгите му са преведени на повече от 55 езика и са продадени в над 50 милиона копия по света. Общо над 100 седмици са на първо място сред детските книги. Те постигат невиждан успех, като „Плъхбургер“, „Зъбар злобар“ и „Лютата лелка“ печелят Националните годишни награди за най-добра детска книга. И не само. През 2018 г. „Леденото чудовище“ грабва наградата за художествена измислица в категория Детска литература на Британските годишни награди за книга! Сега го срещаме в ролята на творец, понякога е комедиант или водещ, друг път драматург, но най-вече е човек с голямо сърце, отдаден на благотворителни каузи!

Тони Рос е възпитаник на Колежа по изкуства в Ливърпул. През годините се изявява като карикатурист, графичен дизайнер, артистичен директор в сферата на рекламата. В книгоиздаването твори едновременно като писател и илюстратор. Изключителният му талант може да бъде открит в илюстрациите на над 2000 книги.

Досега въображението на г-н Уолямс и колоритът на Тони Рос развеселяваха нашите деца с феноменалните им творби. А ето, вече са тук и книжките им в картинки за най-малките читатели, цветни и пъстри точно какъвто си мечтаем да е животът и на децата ни!

Цена: 28,90 лв. | „ПЪРВИЯТ ХИПОПОТАМ НА ЛУНАТА“ можете да намерите на книжния пазар с любезното съдействие на всички ентусиасти, приятели и партньори на „Дуо Дизайн“.

Вижте още:Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град