новини детски

Начало | новини детски | „Детство мое“ – темата на IV регионален конкурс за децата от Бургас и региона

„Детство мое“ – темата на IV регионален конкурс за децата от Бургас и региона

Аз детето | 2022-11-07

„Детство мое“ – темата на IV регионален конкурс за децата от Бургас и региона

Конкурсът за детска поезия, организиран от Център за млади таланти, се провежда за четвърта поредна година в Бургас и региона, а творбите на малките поети ще бъдат оценявани отново от големия български поет, драматург и бургазлия Недялко Йорданов.

Малчугани в три възрастови групи: 7 – 8 г., 9 – 10 г. и 11 – 12 г., ще имат възможността да покажат своята творческа дарба чрез писането на стихчета, а тазгодишната тема „Детство мое“ ще даде израз на техните преживявания, мисли, чувства и мечти.

В журито участва още и младата бургаска поетеса Яна Вълчева, автор на три поетични и две детски книги и ръководител на групата по творческо писане за малки деца към Център за млади таланти, гр. Бургас. Яна е член на Бургаска Писателска Общност, журирала е във формата за авторска поезия „ПрочетиМи“, както и в конкурса за детско творчество „Създай книга с БНР Бургас“.

В екипа на журито тази година ще се включи и младата и талантлива писателка Александра Георгиева, автор на поредицата детски книжки „Агата“. Александра е начален учител, живее и работи в град Бургас. Вярва, че в думите има магия и се старае всеки ден да я показва на децата.

„Вече единадесет години центърът ни подкрепя и развива най-големия потенциал на страната ни – талантите на нашите деца. Чрез форумите, които организираме, целим да предоставим поле за изява на всички деца и да събудим мотивацията, творчеството и любовта към знанието и науката. Очакваме децата да дадат смело воля на въображението си и да ни изненадат за пореден път с чистите и непринудени слова“, споделя г-жа Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“, основател на Център за млади таланти в Бургас.

В конкурса могат да вземат участие всички деца от Бургас и региона на възраст от 7 до 12 г. Крайният срок за изпращане на стихотворенията е 22 ноември 2022 г. чрез онлайн формуляр, поместен на уебсайта на организаторите: www.forbgkids.org. Пак там могат да бъдат намерени и пълните условия за участие. Финалистите ще бъдат обявени на 6 декември 2022 г. Предвидени са награди за отличените в трите възрастови групи.

Вижте още:Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град