малък готвач

Начало | малък готвач | Три рецепти за чуден сладолед, който се прави за минути

Три рецепти за чуден сладолед, който се прави за минути

Аз детето | 2021-06-28

Три рецепти за чуден сладолед, който се прави за минути

Тази вкуснотия я обичат всички – и деца, и възрастни. Сладоледът е най-вкусното лакомство, което може да съществува на света. Той е идеален – разхлажда в жегата, но и също така е доказано и че подобрява настроението. И сега ако си мислите, че за вкусен сладолед ви трябват много специални съставки или пък някакви специални технологии, за да си приготвите върховен сладолед – грешите! Лесно и много бързо можете да си приготвите най-вкусния и освежаваш сладолед. За да ви го докажем сме ви приготвили и три чудни рецепти, които са кратки и съвсем лесни за изпълнение! Опитайте се да приготвите сами сладолед и изненадайте вашето семейство и приятели.

Обелете бананите и ги поставете в дълбока купа. С помощта на вилица ги намачкайте на пюре. Ако сте чели и други наши рецепти с този плод, знаете, че това става лесно, защото бананите са много меки. Към тях добавете и 500 г извара и 100 г захар (или пък 3 супени лъжици мед) и разбъркайте хубаво. Накрая поставете сместа в подходящ съд и дръжте във фризера за 2-3 часа и сте готови! Вкуснооо!

Измийте добре плодовете – тук дори имате и избор, можете да използвате 200 г ягоди, малини, череши или боровинки. В зависимост от избрания плод трябва да махнете костилките и дръжките и да ги нарежете на половинки. След което ги поставете в дълбока купа и към тях сипете 400 мл кондензирано мляко! Плодовете този път ще са така – цели, става доста оригинално. Нашият съвет обаче е ако искате да усетите повече плодов вкус съвсем леко да ги намачкате с вилица. След това разбъркайте и сте готови! Поставяте във фризера за 2-3 часа и става невероятно интересно и апетитно.

В купичка сипете 1 супена лъжица заквасена сметана, 2 супени лъжици захар и 200 г крема сирене. Разбъркайте хубаво и към сместа добавете шепа от любимите си желирани бонбони. Точно така – желирани бонбони. Става върховно, може и комбинацията от всички тези продукти да ви се струва странна, но след като се замрази за 2-3 часа става чуден сладолед!

Това е! Желаем ви вкусни сладоледени преживявания!

Вижте още:
Вкусната история на сладоледа
Пломбир – интересен и вкусен руско-френски сладолед
Сладоледите с най-неочаквани вкусове



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град