покани

Начало | покани | Чудесен празник на детето с работилнички и занаяти ви очаква в Стария град – Пловдив

Чудесен празник на детето с работилнички и занаяти ви очаква в Стария град – Пловдив

Аз детето | 2016-05-27

Чудесен празник на детето с работилнички и занаяти ви очаква в Стария град – Пловдив

На вниманието на всички деца от Пловдив: ако все още се чудите каква да е изненадата ви за първи юни – Деня на детето то тя е само на крачка от вас.

Детски панаир на занаятите организират по повод предстоящия Ден на детето ОИ “Старинен Пловдив“ и Регионалната занаятчийска камара в града. Всички деца, желаещи да се докоснат до магията на занаятите, да заповядат в неделя, 29-ти май, в пространството на Лапидариума в Старинен Пловдив (при лошо време в Балабанова къща), където от 11 до 14 ч. ще бъдат разположени импровизирани работилнички по керамика, рисуване върху хартиени лампи със светещи ефекти, рисуване върху царевична шума, стъкло и стъклодухане.

Всички присъединили се към празника ще могат да усвоят първите стъпки на различни занаяти под ръководството на майсторите от Регионална занаятчийска камара, да изработят изделие, което да отнесат вкъщи за спомен.

Това не е всичко. Ще има и дефиле, което ще тръгне в 10:30 ч. от фонтаните пред Община Пловдив и ще продължи до Лапидариума, където кметът на район „Централен“ Георги Стаменов ще открие вълнуващото детско събитие. Очакват ви много песни, танци и весели представления. Един незабравим Ден на детето!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град