покани

Начало | покани | Състезание с дронове, въздушен бой с кордови самолети и още много въздушни зрелища в Русе

Състезание с дронове, въздушен бой с кордови самолети и още много въздушни зрелища в Русе

Аз детето | 2016-05-20

Състезание с дронове, въздушен бой с кордови самолети и още много въздушни зрелища в Русе

Състезание с дронове, въздушен бой с кордови самолети, радиоуправляеми хеликоптери и демонстрация на въздушни спортове, издигане на топловъздушен балон ще могат да наблюдават зрителите на 10-тото Авиорали, организирано от Спортен Модел Клуб – Приста. Събитието, което ще се проведе на 28 и 29 май на летището в Щръклево, се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“.

Над 40 участници от цялата страна и Румъния са заявили своето участие в спортното мероприятие. Изключително богатата програма тази година включва и един много нов, развиващ се много бързо спорт: скоростни надбягвания с дронове, управлявани дистанционно посредством видео очила и камера на борда. Моделите постигат скорости до над 100 км/ч., като практически нямат ограничение в движението си в пространството. В груповите гонки надпреварата изисква пълна концентрация и технически умения на пилотите за майсторското им управление. В частта за радиоуправляеми хеликоптери ще могат да се наблюдават моделите и майсторско управление и аеробатика на най-дейните и атрактивни пилоти в България. Полет по гръб, на нож, махало са само част от това, което са способни да представят участниците. Въздушният бой е дисциплина, в която на самолета се прикача лента и противника трябва да я отреже с витлото на самолета си и да кацне здрав.

В края на събитието желаещите зрители ще могат да се повозят на балон или да опитат сами да управляват авиомодели на специализиран компютърен симулатор, който ще е достъпен за всички, които искат да усетят тръпката от летенето.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град