покани

Начало | покани | Много забавления, игри и уроци по родолюбие за децата на Събора Ирин Пирин

Много забавления, игри и уроци по родолюбие за децата на Събора Ирин Пирин

Аз детето | 2016-06-06

Много забавления, игри и уроци по родолюбие за децата на Събора Ирин Пирин

Много забавления, игри и уроци по родолюбие ще има за децата на Събора на Югозапада Ирин Пирин. Забавленията и познавателните занимания са организирани със специално внимание от основния организатор на събитието Фондация „Наследство в бъдещето“, чиято мисия е популяризирането и утвърждаването на българщината и приемствеността между поколенията.

В дните на Събора (17,18 и 19 юни) на разложките поляни ще има Детска творителница. За малките посетители на събитието ще има пленер по рисуване, ще могат да сглобяват дървени пъзели, ще рисуват специални фигурки и гърненца.

Уроците по родолюбие ще са в единственото в страната читалище на колела „Бащино огнище“, което ще е гост на събора. В музейната експозиция на читалището-автобус ще могат да се видят как са изглеждали българските войни през вековете, саби, пистолети и снимков материал. На специален щанд ще се предлага историческа и патриотична литература. Всеки ден от 10,30 и 16,30 часа пътуващото читалище ще организира на открито и специална интерактивна игра. Децата ще разпознават разположени върху огромна карта макети на забележителности от България и ще могат да чуят беседи за историята на нашата страна.

Ирин Пирин – Съборът на Югозапада се организира от Фондация „Наследство в бъдещето“ в партньорство с Община Разлог, като ще представи фолклора и традициите, вдъхновени от духа на Югозападна България. В дните на събитието ще се проведе Национален фолклорен фестивал „Разлога“, в който ще участват над 5000 изпълнители, и четвърто издание на фестивала на българското хоро „На армане с тъпане“. Край Разлог ще бъдат представени традиционните за региона ястия, народни занаяти, етнографски и музейни експозиции и др.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град