приказки от деца

Начало | приказки от деца | Смелата мравка Шейн

Смелата мравка Шейн

Адрияна Мирчева | 2013-04-10

Смелата мравка Шейн

Имаше една мравка, името й беше Шейн. Шейн беше много смел, но не и пред родителите си. Защо ли? Сега ще разберете!

Беше един слънчев ден, изпълнен с красота. Малките мравки заедно с Шейн работеха. Както казах Шейн е смел, но не и пред родителите си. Ето защо.
Един ден Шейн искаше да надзърне в света на хората, но майка му и баща му не позволяваха, защото се бояха за него, но той се ядосваше. Младият Шейн отдавна искаше да зърне света на хората и в този момент се приготвяше да избяга от дома си. Беше му трудно да напусне дома си, но нямаше избор. Насочваше се към огромният град Тръстеник, който беше опасен за него. Той се скиташе, но намери къде да се приюти, беше при едно мило и толкова красиво момиче...

След като се настани там беше гладен и искаше да намери нещо за ядене. Той излизаше от малката си дупка, но в този момент беше забелязан от момичето, което не обичаше мравки. Тя крещеше и се чудеше с какво да го убие. В това време Шейн не се пазеше, а застана като смела мравка, каквото си и беше. Той заговори и й каза, че иска да се запознае с нея. Тя се изненада от това, че мравката говореше. Той се запозна с нея, както тя с него. Момичето се казваше Алекси. Тя го попита защо дойде точно при нея. Той й отговори, че дойде при нея, защото искаше да зърне света на хората.

Докато те си приказваха родителите на Шейн намериха дома на Алекси. Баща му и майка му чуваха как Шейн споделя с момиченцето, а не с тях. Тогава майка му и баща му разбраха, че синът им вече е голям, но Шейн ги видя точно като си тръгваха. Той ги спря и ги попита какво правят тук, а те отговориха, че са тук, за да го търсят и да се приберат с него. Шейн им каза, че ще остане още малко при приятелката си и че после ще се върне. Родителите му повярваха на думите му и си тръгнаха с надеждата, че ще се върне.

След тази случка Шейн и Алекси станаха добри приятели. Някой ще си помисли как ще има приятелство между човек и мравка, но приятелство има и винаги ще има независимо между кои и какво е...

Участва в конкурса за зелена приказка.



Коментари
4 коментара

Диди , ,

Публикувано на 10.04.2013

Не ме впечатли особено. 1. Защо се страхува от родителите си? Това няма смисъл!!! нищо не написа за това в текста! 2. "Мило и красиво момиче, което мрази мравки и се опитва да го убие"! Това ли е "мило за теб"? Има и още... Все пак Браво за старанието!

Софи , ,

Публикувано на 20.04.2013

Освен забележкиетена Диди бих искала да кажа че би било по хубавоо ако има пряка реч

Петя , ,

Публикувано на 13.05.2013

До Софи: По принцип автора си избира дали приказката да бъде с пряка или без пряка реч.

Таня , ,

Публикувано на 02.06.2013

Като цяло става,но наистина малко е безсмислено на места.Харесва ми поуката накрая.Браво за старанието! :-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град