любими герои

Начало | любими герои | Мортина отново ви кани на забавно приключение

Мортина отново ви кани на забавно приключение

Аз детето | 2019-01-31

Мортина отново ви кани на забавно приключение

Помните ли Мортина? Малкото момиченце зомби... Не, чакайте, не се плашете и не бързайте да затворите страницата. Не приключвайте още с интернет за днес. Мортина не е никак опасна или пък грозна. Напротив, тя иска да ви е приятелка, обича игрите и всъщност е много, много мила. Вярно – кожата ѝ е доста сивичка и е живяла около 100-200 години повече от вас, но това нищо не значи. Наистина – за Мортина не значи нищо, защото тя е свикнала със себе си и е щастлива. Почти щастлива, защото много иска да намери приятели и да си играе с децата от селото, в което живее, както и с вас. Да ви разкаже интересни истории от живота си – така че дайте ѝ шанс. Те са по-забавни и по-приключенски, толкова интересни.

Ето например в чисто новата си книга „Мортина и омразният братовчед“ ще разберете, че не само вие имате далечни роднини, които понякога ви дразнят, но и добре ще се посмеете. Мортина и най-добрият ѝ приятел, хрътката албинос Скръбен, прекарват дните си в игра с призраците във Вила Упадък, където живеят с леля Упокойна. Един ден обаче се случва нещо неочаквано: няколко деца от селото, приятели на Мортина, идват във вилата, след като са получили тайнствени покани, а леля Упокойна изчезва. Дали братовчедът Дилберт, току-що пристигнал на гости, има нещо общо с това?

След успеха на „Мортина“, преведена на повече от двайсет езика, това е новото приключение на момиченцето зомби, от което ще си умрете от смях.

Барбара Кантини е родена във Флоренция през 1977 г. След дипломирането си специализира анимация. Като аниматор участва в създаването на различни телевизионни серии на италианската телевизия РАИ до 2011, когато печели конкурса „Илюстратор на годината“. Оттогава се посвещава на илюстрацията, като работи за американски, английски и италиански издателства. „Мортина“ е нейната първа изцяло авторска книга. Живее в околностите на Флоренция със съпруга си, двете си дъщери, три котки и един палав хамстер.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град