новини детски

Начало | новини детски | Базар на професиите 2022 обещава интерактивни дискусии с водещи професионалисти и забавни работилници

Базар на професиите 2022 обещава интерактивни дискусии с водещи професионалисти и забавни работилници

Аз детето | 2022-11-21

Базар на професиите 2022 обещава интерактивни дискусии с водещи професионалисти и забавни работилници

Осмото издание на най-голямото публично изложение за представяне пред ученици на професии от компании и професионалисти ще зарадва гостите си с работилници и интерактивни лекции. Базар на професиите 2022 ще срещне стотици деца и младежи на възраст между 10 и 23 години с мечтаната кариера на 25 и 26 ноември в София Тех Парк.

Традиционно в петъчния ден, класни ръководители ще посетят Базар на професиите заедно със своите ученици, за да проведат открит урок по кариерно ориентиране. Освен да посетят базарните щандове, учениците ще могат да участват и в „Билковата работилничка на dm“ и работилница, представяща професиите на летище София.

Лекционната част за деня ще включва представяне на традиционни професии като химик, агроном, енергиен и софтуерен инженер, но и нови и нашумели професии като подкастър, представена от Георги Ненов – създател на един от най-слушаните подкасти в България „Свръхчовекът“. Емил Колев, Ръководител на производствения център Банкя, част от Кока-Кола ХБК България, ще разкрие на децата как се управлява производство и какви са лидерските качества, които да развият, за да бъдат успешни.

Единадесет са училищата, които вече са заявили участие в събитието за своите ученици от 5 до 12 клас. За индивидуални и свободни посещения и през двата дни – входът е свободен.

Събитието продължава и в събота, когато на фокус ще са някои от най-интересните за младежите професии, свързани с гейминга и посланиците на идеи в социалните мрежи – инфлуенсърите. В разговор с водещия Мартин Кадинов, който е посветил над 20 години на развитието на гейминг културата и електронните спортове в България, младежите ще научат кои са основните умения, на които трябва да наблегнат, ако искат да се развиват в областта. Радостина Христова, известна и като Radostna Mama, ще даде тон на дискусията за професията „инфлуенсър“ и какво трябва да знае всеки, който е омагьосан от блясъка на безупречното присъствие в социалните мрежи.

Специално за родителите, които ще посетят Базар на професиите 2022 със своите деца в съботния ден, организаторите от Българска мрежа на Глобалния договор на ООН са предвидили панел за кариерно ориентиране за ученици 5-7 клас с Гергана Раковска и Диана Андреева от Фондация на бизнеса за образованието. По-късно и младежите, които тепърва пристъпват в света на висшето образование, ще получат съвети от Красимира Комнева – кариерен консултант в Център за подкрепа за личностно развитие, кариерно консултиране и консултиране – София. Тя ще ги запознае с Рейтинговите системи на университетите, които могат да бъдат източник на полезна информация за кандидат-студентите и родителите им.

Пълната програма на събитието и професиите, които ще бъдат представени, можете да откриете тук.

Повече от 20 водещи компании ще участват със свои щандове, лектори или работилници на Базар на професиите 2022. Сред тях са Асарел Медет, ДМ България, Enery Bulgaria, Кауфланд България, ЛИДЛ България, Овергаз, ТехноЛогика, СОФ Кънект, Фесто Производство, Кока-кола ХБК, ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3, VMWare, Schneider Electric България, Солвей Соди, Байер България, Българско школо, Център за подкрепа за личностно развитие, Кариерно консултиране и консултиране – София.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град