новини детски

Начало | новини детски | Завръщаме се в Клондайк за един специален празник

Завръщаме се в Клондайк за един специален празник

Аз детето | 2022-11-10

Завръщаме се в Клондайк за един специален празник

Този декември отбелязваме 75 години от първата ни среща с един от най-емблематичните комиксови герои на всички времена, а именно най-богатият паток на света – Скрудж Макдък, по-известен като чичо Скрудж. През 1947 г. легендарният Карл Баркс за пръв път вдъхва живот на персонажа, а забавните му приключения се превръщат в любими и предпочитани на поколения почитатели на комикси.

Благодарение на изключителното си въображение и внимание към детайла, Карл Баркс се нарежда сред най-известните и ценени илюстратори на комикси на ХХ век. Той развива свой специфичен стил на рисуване и създава сложни и реалистични герои, като умело вплита неповторимо остроумие и духовитост в приключенията на „патешкото семейство“.

Отбелязваме диамантения юбилей на чичо Скрудж с появата на колекционерското издание „Завръщане в Клондайк“ на български език. В него почитателите ще открият някои от най-добрите комикси за любимия Скрудж Макдък, сред които „Хипноза“, „Сеячът на дъжд“, „Лавина от яйца“ и цензурираната някога история за Хелоуин – „Лакомство или пакост“. В над 250 пълноцветни страници ще се срещнем с обичани герои като Доналд Дък, Дейзи Дък и малките племенници на Доналд – Хюи, Дюи и Луи. Едноименният комикс „Завръщане в Клондайк“ ще ни разкрие повече за миналото на чичо Скрудж.

Предговорът на книгата дава интересни подробности за живота на златотърсачите и карта, разкриваща къде Скрудж е намерил първите парчета самородно злато, които се превръщат в основата на по-късното му състояние, направило го най-богатия жител на Дъкбург. Изданието „Завръщане в Клондайк“ е истинско съкровище за феновете на комикси.

Ще откриете на egmontbulgaria.com и от 12 ноември в книжарниците.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град