Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Още 5 състезателни PC игри, които ще ви забавляват дълго време

Още 5 състезателни PC игри, които ще ви забавляват дълго време

Аз детето | 2022-09-27

Още 5 състезателни PC игри, които ще ви забавляват дълго време

Коя е последната игра на компютъра, която ви е забавлявала повече от 1 седмица? Не говорим обаче за игрите от типа „отворен свят“, знаем, че при тях възможностите са на практика почти безкрайни. Говорим за игра с някакъв съвсем предварителен замисъл и нива? Ако ви е писнало да обикаляте безкрайния свят на играта и да се чудите какво точно трябваше да правите, сега ви предлагаме няколко по-простички, но не по-малко увлекателни игри състезания. Екшън и симулатори, истински и измислени автомобили, улична надпревара и официални състезания – в тази селекция има всичко необходимо за всеки от вас.

1. Project CARS 2

Project Cars 2 е състезателен симулатор с развита физика на шофиране, система за повреди и голям брой налични автомобили. Играта има десетки места с различни видове покрития, включително кален път, чакъл, мръсотия и сняг. Симулаторът поддържа динамична промяна във времето на деня и метеорологичните условия. За играчите са налични около дузина различни дисциплини, в които можете да се забавлявате и да повдигате напрежението.

2. Assetto Corsa Competizione

Assetto Corsa е основният претендент за заглавието на най-педантичния симулатор в съвременната игрална индустрия. Авторите са извършили титанична работа по играта. Предлагат се десетки щателно сканирани автомобили, както и широки възможности за създаване на машини. Физическият двигател на състезанието отчита аеродинамиката, температурата на компонентите и дори много малки фактори като изтъркване на гумите.

3. DiRT Rally 2.0

Ако в Assetto Corsa имате хиляди писти покрити с асфалт, тогава Dirt Rally 2.0 е един от основните симулатори на рали. В тази игра трябва да карате през гори и ниви, да вземате стръмни завои и да избягвате сблъсъци със стълбове и дървета. Разработчиците са успели да намерят баланс между високо очарование и точна симулация. Има много възможности за настройка на машините, но ако желаете, можете да ги пренебрегнете и просто да управлявате по интересни пътища.

4. Wreckfest

PC състезанието от създателите на Flatout, което е най-лесно да възприемаме като идеологическа наследница на известната поредица. При Wreckfest аркадността беше намалена, но в същото време стана още по-забавно колите да се повредят. Всичко е свързано с реалистична система за повреди: ако желаете, колата може да бъде превърната почти в буца желязо и каучук. Всеки удар оставя вдлъбнатина, която засяга поведението на колата. Като цяло, значението на играта при аварии: трудно е да се намери проект, в който те биха били толкова красиви. И полезни – да се отървете от съперниците.

5. TrackMania 2020

Поредицата от игри Trackmania съчетава почти безкрайни възможности за креативност и висока конкурентоспособност на играчите. Версията през 2020 г. е римейкът на Trackmania Nations от 2006 г. с преосмислянето на всички успешни решения на франчайза. Красотата на Trackmania е нейната многостранност: всеки може да намери урок по свой вкус. Любителите на аркадни състезания с трамплин, ускорение и шофиране по стените и тавана.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град