Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | 5 състезателни PC игри, които ще ви забавляват дълго време

5 състезателни PC игри, които ще ви забавляват дълго време

Аз детето | 2022-09-23

5 състезателни PC игри, които ще ви забавляват дълго време

Коя е последната игра на компютъра, която ви е забавлявала повече от 1 седмица? Не говорим обаче за игрите от типа „отворен свят“, знаем, че при тях възможностите са на практика почти безкрайни. Говорим за игра с някакъв съвсем предварителен замисъл и нива? Ако ви е писнало да обикаляте безкрайния свят на играта и да се чудите какво точно трябваше да правите, сега ви предлагаме няколко по-простички, но не по-малко увлекателни игри състезания. Екшън и симулатори, истински и измислени автомобили, улична надпревара и официални състезания – в тази селекция има всичко необходимо за всеки от вас.

1. Need for Speed: Most Wanted (2005)

Преди 17 години EA показа на всички какви могат да бъдат игрите за уличните състезатели – вълнуващи и много стилни. След две успешни части на Need for Speed: Underground, компанията пусна най-търсеното. Това беше смел и успешен експеримент. В играта целта е да стигнем до върха на списъка за издирваните улични състезатели. Но това не е всичко, имате да изпълнявате и малко мисии, които ще ви помогнат да подобрите автомобила си или да си купите нов, а гонките с полицаи от време на време подклаждат напрежението по време на състезанията още повече. Способности като забавяне на времето ви позволяват да излезете от трудни ситуации и да се възстановите по-бързо, ако направите грешка.

Играта може да е стара, но ако не сте я опитвали, ви я препоръчваме. Тя е една от най-добрите игри проправила път на много след нея, в това няма съмнение.

2. Forza Horizon 5

Forza Horizon 5, може би най-красивото аркадно състезание на PC за момента. Тя има невероятно осветление, висококачествени текстури. Играта също поддържа разделителна способност до 8K и HDR технология. Действието се осъществява в мексиканския град Гуанахуато, който действа като голям център на игровия свят, но територията не е ограничена до това. Има различни естествени зони: пустини и джунгла, снежни планини и каньони, вулкани. По пътя можете да намерите руините на древните градове и съвременните сгради. Промяната на сезоните се случва по различни начини в различни биоми.

3. F1 2020

Завладяващ симулатор на „Формула 1“. Играта е реалистична дори и в най-малките детайли. В състезанията през 2020 г. участват почти всички пилоти, автомобили и отбори. Реализмът се проявява и в обстановката в машините. Можете да промените десетки параметри, които наистина влияят на поведението на колата на магистралата. За тези, които обичат класиката, легендарните автомобили от последните десетилетия са достъпни през F1 2020.

4. Need for Speed: Hot Pursuit Remastered

Преиздаване на една от най-добрите игри в серията Need for Speed. Общо три различни версии бяха издадени с подзаглавието на Hot Pursuit, в този случай това е актуализирана версия на The Last of Them, публикувана през 2010 г. Всички нива и мисии се провеждат в американския окръг Сикрест. Няма пълен отворен свят – има само глобална карта, където трябва да изберете състезание или друга дейност, а след това автомобил. Основната характеристика на играта е преследването на полицията, която допълва обикновените състезания, състезания по таймер и други видове състезания. Можете да играете както нарушители, така и пазители на закона.

5. Burnout Paradise Remastered

Върхът на развитието на популярната серия Burnout. Основното тук е свободата. В Paradise играчът е свободен да се движи из големия отворен свят. Дори в състезанията няма ясни маршрути – само финалната линия през която можете да минете, откъдето намерите за добре.

Ако участникът лети към стената с доста висока скорост, тогава във всички подробности му показват как капакът постепенно се смазва, предното стъкло се чупи, колелата летят. Унищожаването на противниците е важна част от играта.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град