Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Играете, учите и си гледате рибки – да, вече има и компютър с истински аквариум

Играете, учите и си гледате рибки – да, вече има и компютър с истински аквариум

Аз детето | 2022-09-26

Играете, учите и си гледате рибки – да, вече има и компютър с истински аквариум

Модерните персонални компютри често могат да бъдат не просто машина за учене и игра, а направо произведения на изкуството, пълни с внимателно подбрани компоненти, сложни и красиви оплетки от кабели и персонализирано течно охлаждане. А за светлините, които можете да си сложите да не говорим! Компютърът ви може да се превърне в малка сцена за концерт. Но ако търсите нещо малко по-необичайно и не толкова заслепяващо, защо не поставите истински живи същества в кутията на компютъра си? Да, възможно е и те ще се чувстват като у дома си. MetalFish Y2 прави точно това; това е напълно функционален (макар и доста малък) аквариум сложен върху кутия за компютър Micro-ATX. Шасито на Y2 Fish Tank има размери 370×250×290 мм. Общият му обем е 27 литра, от които около 13 са запазени за аквариума за рибки. Дебелината на стената на аквариума е 5 мм. Пакетът включва филтър, захранван от USB конектор.

Но разумно ли е да поставите литри вода и жива риба върху шаси, пълно с компютърно оборудване от висок клас? Не би ли било по-добре както за компютъра, така и за рибата да разделят тези два елемента на специално създадени компоненти? Какво ли трябва да е сънувал човек, за да измисли нещо като комбинация от кутия за компютър и аквариум? Отговорите, съответно, са не, да и ние не знаем. Аквариумната половина на MetalFish Y2 включва захранван с USB воден филтър и оксигенатор, както и горна LED светлина, която е предназначена да достави здравословни UV лъчи както за вашите риби, така и за всички водни растения с които те ще живеят. Отделението за компютърни компоненти има собствено RGB осветление, което не е синхронизирано с аквариумната част.

MetalFish не казва нищо за това как аквариумът влияе (и дали влияе) на охлаждането на компютъра. Но е много вероятно, когато охлаждането на компютърните компоненти отдолу не е ефективно, обитателите на аквариума отгоре да се затоплят доста в даден момент.

Колкото до самия компютър! Той позволява инсталиране на Micro-ATX и Mini-ITX дънни платки. Конструкцията е направена от 1,5 мм алуминиева сплав. Вътре има достатъчно място за инсталиране на един 2,5-инчов диск, два 90 мм охлаждащи вентилатора и процесорен охладител с височина до 90 мм. Може да се инсталира също видеокарта с дължина до 220 мм и компактно захранване 1U или FlexATX.

Според Tom’s Hardware можете да се сдобиете с Metalfish Y2 за под $75 в местна валута, ако случайно сте в Китай, но за останалите потребители може да се наложи да потърсите вносител. Или просто, знаете ли, направете си компютър и аквариум в отделни пространства като нормален човек... Но все пак ако сте авантюристи, имате останали пари от рождения си ден и достъп до Китай, защо не, опитайте и с това интересно и странно измислено нещо!

Вижте още:Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град