Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Ето как да коригирате грешката с деинсталираното DLC на PS4

Ето как да коригирате грешката с деинсталираното DLC на PS4

Аз детето | 2022-09-27

Ето как да коригирате грешката с деинсталираното DLC на PS4

Платили сте за DLC, така че трябва да имате достъп до него по всяко време. За съжаление, изглежда, че DLC-то на някои PS4 играчи се деинсталира неочаквано, без ясна причина и често единственото решение, което намирате е да го инсталирате отново и отново. Преди да прибегнете до преинсталиране на вашите игри и загуба на всички запазени данни обаче, трябва да опитате това бързо решение, което е много по-малко драстичен подход към проблема.

DLC за PS4 обикновено не прави каквото си иска само. Проблемът произтича от скорошната актуализация на фърмуера 10.00, която сама по себе си има някои нови функции. Едно нежелано последствие обаче беше деинсталирането на DLC на някои PS4 устройства, особено когато тези PS4 използват външен твърд диск за съхранение на това DLC.

Въпреки че Sony със сигурност ще направят ъпдейт за всички, когато отстранят проблема, не е нужно да чакате. Потребителят на Reddit SegaJAM сподели корекция за PS4, която спаси DLC-то на много играчи, както и нервите им. Това е просто решение в четири стъпки за възстановяване на DLC след актуализацията на фърмуера.

  • На таблото за управление на PS4 задръжте бутона PS на вашия контролер.
  • Отидете на Sounds/Devices, след което изберете Stop Using Extended Storage. Ще видите предупреждение, което ви уведомява, че можете да изключите външния си твърд диск, но не е нужно, така че не си правете труда.
  • Задръжте натиснат бутона PS, след което изберете Power > Restart PS4.
  • Изчакайте PS4 да сканира повторно твърдия диск.

Това е! DLC трябва да се появи отново за заглавие на вашия външен твърд диск. Някои геймъри предложиха в бъдеще да изключите външния твърд диск PS4, преди да инсталирате актуализации на фърмуера. Това може да помогне да се избегне възникването на подобен проблем следващия път. Въпреки това е възможно актуализацията на фърмуера да е засегнала и DLC на вашето вътрешно устройство и не е ясно дали тази корекция ще работи в този случай.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град