За родители

Начало | За родители | 5 приложения за насърчаване на децата ви да бъдат по-активни

5 приложения за насърчаване на децата ви да бъдат по-активни

Аз детето | 2024-06-22

5 приложения за насърчаване на децата ви да бъдат по-активни

Според Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ децата на възраст между 6 и 17 години трябва да получават поне един час умерена до интензивна физическа активност всеки ден. Но с толкова много разсейващи фактори – от видеоигри, през телевизия до таблети – които карат децата да са заседнали, е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Но какво ще стане, ако успеете да извлечете полза от това пристрастяване към екрана, за да помогнете на децата да станат от дивана? Ето 5 приложения, които насърчават потребителите да се занимават с физическа активност или дори „игравизиране“ на упражненията, което е забавен начин.

NFL 60

Вероятно децата ви са запознати с игри като Minion Rush или Subway Surfers. В тези приложения играчите контролират герои, които безкрайно тичат, скачат и събират предмети, докато не срещнат препятствие. NFL Play 60 работи на подобна основа: Вашите деца избират герой, който представлява техния любим футболен отбор, но те трябва да тичат и скачат в реалния живот, за да събират монети, които могат да използват, за да надградят своите аватари. Можете да проследявате техните ежедневни нива на активност и да създавате персонализирани планове за упражнения. И да, те трябва да държат устройствата си, докато се занимават с физическа активност.

Apple Fitness+

Ако вашите деца имат Apple Watch, това абонаментно приложение предлага изобилие от нетрадиционни тренировки, като танци, йога и медитация, които са идеални за всяка възрастова група. Освен това, ако всеки член на семейството носи Apple Watch, всички можете да правите едни и същи тренировки заедно. Всяка сесия има треньор, работещ с по-ниска интензивност, който децата могат да следват, и оптимизмът на всеки инструктор е заразителен.

Sworkit

Може би най-известно със своите основатели, които сключиха една от най-големите сделки в риалити шоуто Shark Tank, това приложение предлага тренировки за деца, вариращи от силови тренировки до кардио, до йога и стречинг, съобразени с конкретни възрастови групи. Вместо да показват на възрастните как правят упражненията, децата изпълняват всяко движение, което варира от пълзене на мечка до скачане. Децата също могат да задават продължителността на тренировката. Докато възрастните трябва да плащат за абонамент. :)

GoNoodle

Вероятно децата ви вече са запознати с танците, придружаващи закачливи песни като „Банан, банан, кюфте“ и „Лилава яхния“, тъй като учителите често пускат кратките видеоклипове, включени в приложението, за да раздвижат учениците по време на час. Всяка от над 300-те песни и упражнения е за физическа активност и забавление и те сякаш никога не остаряват. Не се изненадвайте, ако започнете да пеете „Clap It Out“ след няколко гледания.

Calm

Трябва да се охладите след тренировка, нали? Това популярно приложение за релаксация не е само за възрастни. Разделът Calm Kids предлага истории за сън с герои като Мечо Пух и Питър Пан и ръководени медитации с участието на миньоните. Има дори видеоклипове, използващи движения за повишаване на енергията или отпускане на мускулите. Трябва обаче да сте абонат, за да имате достъп до тези функции.

Още 5 приложения за насърчаване на децата ви да бъдат по-активни



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град