малък готвач
Опитайте пълнени домати – по-вкусни са отколкото изглеждат
Обичате ли домати? Те вече отдавна са се превърнали в основна част от нашето меню. Използваме ги не просто за направата на салата, но и за сос за различни храни, както и в готвенето на куп вкусни ястия. Но какво ще кажете да опитате днес нещо по-различно, наречено пълнени домати! Те могат да служат като гарнитура към добре изпечено месо или пък да ги хапвате само тях! Знаем, че не изглеждат по най-красивия и апетитен начин, но не можете да си представите колко са вкусни.
За един домат, който стига за един човек ще ви трябват:
- филийка хляб
- голям домат
- 1 малка топка моцарела
- 1 печена и маринована в буркан червена чушка
- 2-3 листенца пресен босилек
- 1 супена лъжица песто (ако нямате може и без него)
Как да приготвите вкуснотията:
На първо място измийте домата много хубаво, а след това изрежете върха му отгоре, така че да се получи нещо като капаче, но не изхвърляйте изрязаното. После внимателно с лъжица извадете част от вътрешността на домата. Най-вече от средата, където е по-твърдо и има семки и определено не е най-вкусната част.
След това в тавичка поставете филийката хляб, а върху нея и домата! Нарежете чушката на парченца. И я поставете в домата, върху нея поставете и моцарелката, измийте листенцата босилек и ги накъсайте отгоре, а най-накрая поставете и пестото – ако имате такова.
Накрая ако при дълбаенето е изтекъл доматен сок и не сте го изхвърлили можете да го сипете в домата. Ако ли не – не е проблем. После поставяте отгоре капачето и всичко това вкарвате във фурната. Печете около 10-15 минути на 150-170 градуса!
После сте готови да го хапвате! Невероятно вкусен е, въпреки външния си вид!