малък готвач

Начало | малък готвач | Различни, пухкави и много вкусни палачинки

Различни, пухкави и много вкусни палачинки

Аз детето | 2020-06-24

Различни, пухкави и много вкусни палачинки

Всички знаем как се правят палачинки или поне на теория! Знаем какво е необходимо за тях, а и още повече ги обичаме. Те са една от любимите закуски на много хора по света, още повече, че пълнежът може да е какъвто ти харесва. Сладък, солен или пък още по-странен! Днес обаче смятаме да ви изненадаме с една доста по-различна рецепта за палачинки. Тя включва малко по-особени съставки, но това дава нов вкус на палачинките, както и ги прави малко по-необичайно пухкави! Опитайте – сигурни сме, че ще ви харесат!

За тестото ще са ви необходими:

  • половин чаена чаша кокосово брашно
  • 1 чаена чаша обикновено брашно
  • 1 супена лъжица бакпулвер
  • 3 яйца
  • 1 супена лъжица мед
  • половин чаена чаша кокосово мляко
  • 2 пакетчета ванилия

Към тези специални палачинки можете да си направите и един интересен крем, за него ще ви трябват:

  • 1 супена лъжица кокосово масло
  • 2 супени лъжици кокосово мляко
  • 1 супена лъжица мед
  • 1 пакетче ванилия
  • шоколадови пръчици

Въпреки повечето съставки си струва да ги опитате, а ще ги направите лесно. Просто следвайте стъпките!

1. В голяма купа добавете сухите съставки за тестото, разбъркайте леко и оставете настрана.

2. В две малки купички отделете жълтъците от белтъците.

3. Към сухите съставки добавете жълтъците, кокосовото мляко и меда и разбъркайте много добре. Ако тестото е твърде рядко, добавете още малко брашно (кокосово или обикновено). Ако тестото е прекалено гъсто, разредете го с малко допълнително кокосово мляко и оставете настрани.

4. В друга купа, да, знаем, че купите са много, но си струва – сипете белтъците и ги разбийте хубаво, не точно на сняг, което е доста трудно, но трябва да станат малко по-големи и леко по-пухкави. После по малко ги добавяйте към тестото. Сипвате от белтъка, разбърквате, пак сипвате и така докато свършат.

5. Накрая идва и печенето. Ако не сте умели в тази част помолете някой за помощ. Убедени сме, че ако му предложите дял от палачинките няма да откаже. Намазваме тиган с незалепващо покритие с малко олио и го поставяме на среден огън. Когато олиото се сгорещи, изсипете ¼ чаена чаша тесто и ако е възможно, поставете капак отгоре. Когато балончетата започнат да се образуват по краищата на палачинката, обърнете и продължете да готвите до леко златисто. Повтаряйте, докато цялото тесто за палачинки се изразходва.

Кремът пък се приготвя лесно: просто смесете всички съставки и бъркайте, докато се сгъсти и стане еднородна смес.

Това е! Накрая взимате няколко палачинки, поливате ги обилно със специалния крем и хапвате вкусно. Разбира се ако желаете можете да си ги завиете и с плънка по избор, пак ще са страшно вкусни!

Опитайте още:
Палачинки си вземете и по оригинален начин ги поднесете!
Палачинки пеперудка си сготви и вкусно ги хапни!
Три различни начина по които да използвате тестото за палачинки и пак да стане нещо вкусно



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град