игри за навън

Начало | игри за навън | Няколко идеи за мокри и морски игри на плажа

Няколко идеи за мокри и морски игри на плажа

Аз детето | 2023-06-27

Няколко идеи за мокри и морски игри на плажа

Въпреки че всяко дете обича да стои на плажа, случва се и скуката да протегне огромните си ръчища и да ви обгърне, да ви стане тъпо. Разбира се не буквално, това няма как да се случи при нито едно положение, но просто се случва изведнъж да ви стане супер скучно. Тогава започвате да се питате защо ли сте чакали цяла година, за да отидете на море, като по-добре щеше да е да си седите пред компютъра вкъщи. Или още по-хубаво да бъдете на училище и да сте твърде заети с домашни и уроци, че да нямате време да усетите дали ви е скучно или не. Но молим ви – не бързайте! От лятната ваканция остава доста време. Юли и август са месеците с най-хубавото време, най-топлата вода, най-готините вълни и изобщо юли и август са най-хубавите летни месеци и не бива скуката да ви разваля хубавото прекарване на плажа. Има толкова неща, които можете да правите. Ето например някои от нашите идеи, с които можете да се забавлявате целия ден, а на следващия да си измислите свои!

  • Изкопайте тунел до морето. От брега, където вълните се разбиват, та чак до вашата кърпа. Нямате си и на идея колко забавно ще бъде водата да отива толкова нагоре. Да не говорим, че можете да седнете и да си натопите краката в канала.
  • Направете язовирна стена (използвайте пясъка, камъчета и други пособия).
  • Опитайте се да направите пясъчна скулптура. Защо пък не костенурка или русалка? Потърсете дънери, раковини, водорасли, раци и други, за да направите забавлението още по-приятно.
  • Съберете камъчета, миди, водорасли и други намерени на плажа предмети, и ги превърнете в пейзаж за снимка.
  • Присъдете награда – реална или за чест и слава – за човека, който успее да намери най-оригиналния предмет от плажа.
  • Рисувайте рисунки, изписвайте думи или оставяйте отпечатъци върху пясъка (не е задължително да са вашите собствени, опитайте се да направите динозавърски стъпки). Разбира се, винаги можете да построите познатия пясъчен замък. Или пък цял град – не само един замък. А още по-забавно е да направите пясъчен човек.

Това не е всичко. Имаме и още няколко идеи!

Състезание в пясъчен тунел

Направете плитки дълги тунели в пясъка и вземете няколко топчета за пинг-понг или от хартия. Състезавайте се! Чрез духане движете топчето и вижте кой ще е първи, защото той ще спечели състезанието.

Фризби

Хвърлянето на фризби е страхотна игра. Своеобразната летяща чиния ще ви накара да потичате на воля и да изразходите енергия. Ако по принцип не си падате по спортните игри, играта с фризби е един от най-лесните и приятни начини да се раздвижите и да се забавлявате.

Морски шах

Ето една игра, която може да се играе навсякъде и по всяко време, независимо дали сте 4 или 94. Просто нарисувайте дъската в пясъка и изберете вашия символ, може да го заместите с камъче, миди или играчки.

Кой е по-бърз

В тази игра трябва да участват поне четири деца или направо цялото семейство – мама, татко и вие. Мама и татко сядат на брега, като държат над главите си големи чаши или малки кофички, децата трябва да напълнят съответните с вода от морето, която пренасят с шепи или малки чашки. Който по-бързо напълни своята чаша/кофичка, печели.

Пясъчен човек

Ако тази зима не сте имали достатъчно време или пък достатъчно сняг, за да си направите снежен човек, направете си пясъчен човек. Може дори да е конкурс за най-оригинален пясъчен човек.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град