игри за навън

Начало | игри за навън | Интересни забавления за ветровито време

Интересни забавления за ветровито време

Аз детето | 2022-09-27

Интересни забавления за ветровито време

Повечето хора не обичат вятъра по една или друга причина. Възрастните например не го харесват, защото им разваля прическите или пък за тях вятърът е едва ли не синоним на настинка. Вие сигурно също на моменти не го харесвате, особено когато е по-силен и по-студен, което направо си е синоним на „никакво излизане навън днес“. Въпреки това трябва да се научим да го харесваме, защото той си е част от нашата планета и няма скоро да ни остави намира. Вместо да се оплаквате обаче от него, вие можете да го превърнете в игра и забавление. Как ли? Много лесно – с нашите интересни идеи, които не се съмняваме, ще ви провокират да си измислите и ваши!

Направете си антиветровит обект

Залепете пръчки с тиксо, листа с дъвка или пък кестени и шишарки. Направете каквото въображението ви казва, като се стремите към крайната цел, а именно това, което направите да не бъде издухано от вятъра. Условието е то да е от материалите, които има около вас. Можете да си направите този експеримент както сами, така и да измислите цяло едно състезание с приятели.

Вятърни камбанки

Вземете пръчка, малко тиксо и конец и всяко нещо, което би издавало някакъв звук. Миди, мъниста, консервни кутии, няколко коледни камбанки и какво ли не още. С помощта на тиксо и малко конец ги закрепете върху пръчката, но така, че да висят свободно. След това излезте на вятъра и слушайте какъв музикант всъщност е той. За по-хубаво можете дори да я оцветите!

Парашути за играчки

Няма нищо по-хубаво от това във ветровит ден да си направите парашути за играчки. Само се пригответе да ги гоните и евентуално да жертвате една-две и сте готови за истинско забавление. Ще ви трябват също и найлонови пликчета и малко прежда. Става много лесно. Завържете за дръжките на плика прежда, която да е достатъчно дълга, че да виси надолу. За другия край завържете играчка от шоколадово яйце или малка плюшена такава. След това се качете на пейка или просто някое по-високо място навън и когато усетите, че вятърът духа най-силно, пуснете парашута. Ще видите как играчката лети точно като истински любител на екстремните усещания, много е интересно.

Хвърчило

Сами се досещате, че нямаше как да не включим хвърчилото. Това си е класическо забавление за ветровит ден. Можете да си купите или да си направите сами и ви гарантираме истинско забавление.

Орехова лодка с платно

Какво ще кажете ето тези красиви орехови лодки вместо вътре в купа с вода да ги пускате навън, където вятърът ще духа и те ще се движат без вие да трябва да ги бутате с ръце. В локва или пък отново в купа – супер интересно е.

Сапунени мехури

Знаем, че тези красиви сапунени мехури обикновено се свързват с лятното топло и слънчево време, но за вятър са също идеални. Да, ще има малко предизвикателство докато ги направите, но пък после летят както никога преди не сте ги виждали. Просто трябва да опитате!

Въртележка

Какво да ви кажем... Въртележките и вятърът просто си вървят ръка за ръка. Сигурно усещате, че дори думите за тези неща си приличат. Така че защо не си направите една ето такава и после да излезете навън или просто да се покажете на прозореца, за да видите как се върти. Може да звучи тъпо, но веднъж като опитате и много ще ви хареса – това можем да го гарантираме.

Сега остава да ви пожелаем приятни вятърни забавления и да ви помолим, ако измислите някое, да ни го напишете в коментарите, за да го изпробваме и ние!

Снимки: Az-deteto.bg

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град