игри за навън

Начало | игри за навън | 10 дейности през пролетната ваканция, които ще донесат щастие за цялото семейство

10 дейности през пролетната ваканция, които ще донесат щастие за цялото семейство

Аз детето | 2024-04-02

10 дейности през пролетната ваканция, които ще донесат щастие за цялото семейство

Дейностите през пролетната ваканция са свързани със забавно прекарано време, на което цялото семейство ще се наслади. Кажете сбогом на студа на зимата и посрещнете пролетта с креативни начини да прекарате времето си заедно. Почивката от ежедневието може да остави повече време за спонтанност и релаксация. Намерете нови начини да останете активни със занимания за пролетната ваканция. Не е нужно да харчите куп пари, за да се забавлявате на почивката си от училище. Поддържайте активни цялото семейство с разходки сред природата или отделете малко време за релаксация със спа ден. Както и да решите да се впуснете в сезона, той със сигурност ще цъфти от забавление.

1. Планирайте спа ден у дома

Можете да вземете различни маски от магазина или дори да смесите някои съставки от килера за органична, домашно приготвена. Изсипете английска сол в отделни пластмасови вани и ги напълнете с топла вода, за да може всеки да потопи краката си. След добро накисване навийте памучни ивици между пръстите на краката си и извадете кошницата си с лак за нокти за педикюр.

2. Пикник в местен парк

По-топлото време означава, че има много възможности да сте навън. Можете да опаковате семеен обяд с вкусни сандвичи и колбаси. Потърсете няколко местни парка и вижте тези, които вашето семейство все още не е изследвало за приключение.

3. Градински боулинг

Просто не изхвърляйте вашите бутилки от вода/сок/нещо газирано, които да използвате като кегли. Можете да им придадете малко тежест, като добавите камъчета в тях. След това посочете вашата „топка за боулинг“ от играчките, нещо, което има достатъчно сила, за да събори бутилките ви, но не е твърде тежко за търкаляне, като топка за тенис. Можете да запазите резултата и да наградите победителя с честта да избере филм за следващата ви семейна филмова вечер.

4. Семеен книжен клуб

Отидете на екскурзия до библиотеката или намерете книжарница, която е наблизо. Всеки избира една книга, която цялото семейство чете заедно. След това разпределете дните и изгответе график, за да сте сигурни, че изборът на всеки книжен клуб ще бъде прочетен и обсъден.

5. Разходка сред природата

Чистото синьо небе и задържаната енергия са чудесна комбинация за приключенска разходка сред природата. Изберете дали искате да играете класическа игра на криеница по пътя, да карате колело или просто да се разхождате. Можете също така да изберете няколко листа или цветя и да ги занесете у дома за забавна дейност по рисуване.

6. Водни цветя

За този забавен научен експеримент ще ви трябват различни бели цветя, хранителни оцветители и пластмасови чаши. Напълнете чашите си с вода, след което поставете по едно цвете във всяка чаша. Уверете се, че сте отрязали стъблата предварително на подходяща дължина. Капнете няколко капки боя във водата и поставете цветето. След това наблюдавайте цветята си през следващите няколко дни, за да наблюдавате как придобиват цвета на багрилото. Не след дълго ще имате красиви, новооцветени цветя!

7. Пускайте хвърчило

Ветровитите пролетни дни означават, че е време да добавите нова дейност за дните в парка. Пускането на хвърчила е чудесен начин да се забавлявате във ветровит ден, особено ако най-близкият парк до къщата ви не включва люлка. Можете да опаковате багажа си за пикник и да обядвате навън или да останете непринудени само с няколко закуски и напитки.

8. Пеперуди от филтър за кафе

Купете си неизползвани, плоски филтри за кафе и проектирайте своя собствена цветна пеперуда, използвайки цветни маркери. След като са готови, добавете капки вода. Достатъчно, за да покрие напълно филтъра и да създаде ефект на воден цвят. Разделете двете части и ги оставете да изсъхнат. Когато и двете изсъхнат, сгънете всяко парче в стил акордеон, като се движите напред-назад. Подредете ги една върху друга, вземете пухкаво телче и го навийте около средата на двете части. Заоблете краищата, за да създадете антената на вашата пеперуда и внимателно раздуйте хартията, за да видите цветните крила.

9. Подредете пъзелите

Не всички пролетни дни носят слънце и ясно небе. Най-добрите занимания за деца през пролетната ваканция за дъждовни дни? Пъзели. Можете да направите заниманието състезателно, като се разделите на отбори, зададете определено време и видите кой ще завърши първи. Можете да работите върху пъзели, които изобразяват цветни пролетни картини или дори места за следващата ви семейна ваканция.

10. Капсула на времето

Съберете малки дрънкулки от дейностите си през пролетната ваканция, които ще се поберат в буркан или кутия, които сте определили като своя капсула на времето. Малките могат да пишат писма до бъдещето си за всички неща, които са им харесали да правят или какво очакват с нетърпение. Те могат също да включват рисунки или отпечатани снимки. Може да искате да запазите тази дейност за последния си епичен ден на приключение.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град